Πώς το Blockchain μπορεί να σας χαρίσει μια.. Ferrari

Διαβάστε επίσης

Ονειρευόσασταν πάντα να έχετε μια Ferrari αλλά δεν μπορείτε να την αγοράσετε; Το Blockchain σας δίνει τη λύση!

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η επενδυτική πλατφόρμα CurioInvest, και ψηφιακή υπηρεσία ανταλλαγής περιουσιών MERJ Exchange Ltd., συνεργάζονται από κοινού με σκοπό να προσφέρουν ειδικά κέρματα, που υποστηρίζονται από συλλεκτικού τύπου αυτοκίνητα. Οι εν λόγω εταιρείες υποστηρίζουν ότι η παροχή και η χρησιμοποίηση των συγκεκριμένων κερμάτων ως μια μορφή επένδυσης, θα μπορούσε να φανεί επωφελής κίνηση για τις εταιρείες και να τις κάνει ευρέως προσβάσιμες στο κοινό.

«Μπορείτε να έχετε έναν άνθρωπο στην Ουγκάντα, ο οποίος να βρίσκεται σε θέση να επενδύσει σε ένα σπάνιο αυτοκίνητο, το οποίο φυλάσσεται σε ένα περίβολο κάπου στη Στουτγάρδη, και παράλληλα το αυτοκίνητο να βρίσκεται υπό επένδυση από μια εταιρεία με έδρα το Λιχτενστάιν. Όλα αυτά ταιριάζουν απόλυτα σε ένα αναγνωριστικό,κανονιστικό πλαίσιο», δήλωσε ο Jim Needham, Επικεφαλής της ψηφιακής στρατηγικής της MERJ. «Είναι μια τέλεια απεικόνιση του τι μπορεί να κάνει η τεχνολογία Blockchain για να εκδημοκρατίσει τις κεφαλαιαγορές», πρόσθεσε ο κ. Needham.

Τόσο η CurioInvest όσο και η MERJ, στοιχηματίζουν ότι η αξία των σπάνιων και συλλεκτικών περιουσιακών στοιχείων – τα οποία περιλαμβάνουν αυτοκίνητα Vintage, κρασιά, και κοσμήματα μεταξύ άλλων, θα συνεχίσει να εκτιμάται και να διαμορφώνεται συνεχώς. Τα Vintage αυτοκίνητα για παράδειγμα, επέστρεψαν περισσότερο από 330% σε δέκα χρόνια, σύμφωνα με την έκθεση του Knight Frank.

Οι δύο εταιρείες σχεδιάζουν να φέρουν έως και 500 συλλεκτικά αυτοκίνητα αξίας άνω των $200 εκατομμυρίων. Τα εν λόγω αυτοκίνητα –μεταξύ των οποίων- και μια Ferrari αξίας $1,1 εκατομμυρίων θα βρίσκονται ανάμεσα στα πρώτα που θα τεθούν στη διάθεση των ψηφιακών συναλλαγών.

Τέλος, τα «εξωτικά» αυτοκίνητα έχουν διαδραματίσει για χρόνια κεντρικό ρόλο στο κόσμο των ψηφιακών συναλλαγών. Η κοινοπραξία της CurioInvest με την MERJ δεν είναι η πρώτη στην ιστορία που εξασφαλίζει την έκδοση ειδικών νομισμάτων που υποστηρίζονται από συλλεκτικού τύπου αυτοκίνητα. Κάτι παρόμοιο είχε κάνει και η BitCar, μια πλατφόρμα του Blockchain, η οποία έκδωσε κάτι αντίστοιχο σε συλλεκτικά αυτοκίνητα το 2017.

Παλαιότερα άρθρα: