Ραντεβού Τσακαλώτου – Χουλιαράκη με επενδυτές στις ΗΠΑ

Διαβάστε επίσης

Στις ΗΠΑ βρίσκονται ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, όπου θα έχουν επαφές με εκπροσώπους επενδυτικών οίκων.

Στις συναντήσεις τους με θεσμικούς επενδυτές και funds σε Νέα Υόρκη και Βοστώνη οι κ.κ. Τσακαλώτος και Χουλιαράκηςθα αναλύσουν  τις πρόσφατες αποφάσεις του Eurogroup για το ελληνικό χρέος.

Funds και επενδυτικές τράπεζες αναγνωρίζουν ήδη από καιρό πως το ελληνικό χρέος είναι διαχειρήσιμο σε βάθος δεκαετίας, ωστόσο θεωρούν πως το κόστος αναχρηματοδότησης του ελληνικού χρέους θα αυξηθεί τα επόμενα χρόνια και σε ορατό ορίζοντα θα απαιτηθεί νέα διευθέτηση του.

Ενδεικτικά η τράπεζα Barclays εξέδωσε προ ημερών ανάλυση για την Ελλάδα στην οποία αναφέρει πως ενδεχομένως να χρειαστούν μακροπρόθεσμα περισσότερα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους, δεδομένου ότι η τροχιά του δημόσιου χρέους εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από δημοσιονομικές προσπάθειες (πρωτογενής πλεονάσματα) και μακροοικονομικές υποθέσεις (την αύξηση του ΑΕΠ) που είναι φιλόδοξες.

Παλαιότερα άρθρα: