Ραχόι: Οι αντίπαλοι της μοναρχίας να χρησιμοποιούν νόμιμα εργαλεία

Διαβάστε επίσης

«Οι αντίπαλοι της μοναρχίας στην Ισπανία οφείλουν να χρησιμοποιήσουν τα νόμιμα εργαλεία», δήλωσε ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι, αναφερόμενος στις χθεσινές μαζικές διαδηλώσεις που έγιναν με αίτημα την κατάργηση της μοναρχίας ύστερα από την παραίτηση του βασιλιά Χουάν Κάρλος για να αναλάβει ο πρίγκηπας Φίλιππος. Ο Ραχόι εκτίμησε πάντως ότι το στέμμα εξακολουθεί να χαίρει μιας «πολύ πλειοψηφικής υποστήριξης».

«Όλοι αυτοί που θέλουν να αλλάξουν τους κανόνες του παιχνιδιού μπορούν να το κάνουν. Όμως οφείλουν να χρησιμοποιήσουν τα εργαλεία που προβλέπονται από το νόμο», δήλωσε ο Μαριάνο Ραχόι, στη διάρκεια ενός οικονομικού φόρουμ. «Καταθέστε αν θέλετε ενώπιον του κοινοβουλίου μια αναθεώρηση του Συντάγματος, αν αυτό το Σύνταγμα δεν σας αρέσει. Έχετε απολύτως το δικαίωμα να το κάνετε», πρόσθεσε.

Τα δυο σώματα του κοινοβουλίου τις επόμενες εβδομάδες θα νομοθετήσουν ώστε να γίνει η διαδοχή που θα φέρει στον θρόνο στις 16 Ιουνίου τον Φίλιππο Στ’. Τα ισπανικά κόμματα παραμένουν στην πλειοψηφία τους φιλικά προς την μοναρχία, η οποία έχει φθαρεί εξαιτίας των προβλημάτων υγείας του Χουάν Κάρλος αλλά και των σκανδάλων για ιδιαίτερα πολυτελή ζωή στα χρόνια της κρίσης.

Παλαιότερα άρθρα: