Ρεπουμπλικάνοι Γερουσιαστές: Χωρίς νομικό έρεισμα οι κατηγορίες των Δημοκρατικών

Διαβάστε επίσης

Μεσούσης της δίκης για την καθαίρεση του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, οι Ρεπουμπλικανοί βουλευτές αναφέρουν ότι ακόμα δεν έχουν παρουσιάσει ικανοποιητικά στοιχεία οι Δημοκρατικοί για την δίκη.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής από την Αιόβα Joni Ernst, σε δηλώσεις του ανέφερε: «Είναι λες και βρίσκεται η δίκη σε επανάληψη. Συνεχίζω να ακούω το ίδιο μήνυμα από τα μέλη της Βουλής και ακόμα δεν έχω ακούσει συνταρακτικά στοιχεία.».

Τη παραπάνω δήλωση επιβεβαίωσε και ο Γερουσιαστής της Νότιας Καρολίνας Tim Scott.

Μάλιστα, ο βουλευτής Adam Schiff, ο οποίος ανήκει στους Δημοκρατικούς και είναι μέλος της επιτροπής για τη παραπομπή, επεξεργάστηκε βίντεο συνεντεύξεων του προέδρου κατά τη διάρκεια συνεντεύξεων τύπου και κάποιες μαρτυρίες από όσους εμφανίστηκαν στις ακροάσεις του Κοινοβουλίου, οι οποίες μεταδόθηκαν για το κοινό πέρυσι, προσπαθεί να πείσει το ανώτατο σώμα ότι ο πρόεδρος πραγματοποίησε παραβίαση καθήκοντος και εμπόδισε το Κογκρέσο.

Οι κατηγορίες για την καθαίρεση προέρχονται από τηλεφωνική κλήση της 25ης Ιουλίου, στην οποία ο Πρόεδρος Τρούμπα ζήτησε από τον Πρόεδρο της Ουκρανίας να εξετάσει τη συμπεριφορά που συνδέεται με έναν πολιτικό αντίπαλο, τον πρώην αντιπρόεδρο Joseph R. Biden.

Washington Times: Senate GOP unmoved by Dems Impeachment message: “Not changing our opinion” – By Alex Swoyer
Απόδοση: Γιάννης Κουτρουμπής

Παλαιότερα άρθρα: