Στην Αθήνα ο Κατσιματίδης για να “χτυπήσει” το Χίλτον (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Διαβάστε επίσης

Η δημοσιογράφος και συγγραφέαςΙουστίνη Φραγκούλη-Αργύρη, που ζει και εργάζεται στο Μόντρεαλ του Καναδά ως ανταποκρίτρια του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, μίλησε στο iD Webradio και Στη Γυάλα” του Αντώνη-ΜάριουΠαπαγιώτη. Με αφορμή το νέο της βιβλίο “Ξυπόλητες στην άμμο” (εκδ. Αρμός), η κουβέντα έφθασε στον ελληνοαμερικανό επιχειρηματία Τζον Κατσιματίδη, καθώς η συγγραφέας έχει γράψει “Για την Αγάπη των Άλλων” (εκδ. Ψυχογιός) που βασίζεται στην ιστορία της μητέρας του μεγιστάνα κι έτσι, “βγήκε” η είδηση.

Στις 26 Μαΐου, ο κ. Κατσιματίδης επισκέφτηκε την Αθήνα για να μιλήσει στο 40ο ετήσιο φόρουμ για την εταιρική κοινωνική ευθύνη της Capital Link CSR, όπου και βραβεύτηκε, ενώ παράλληλα, εξέφρασε το ενδιαφέρον του για την αγορά του ξενοδοχείου Hilton. Ο δισεκατομμυριούχος ομογενής επιχειρηματίας (που διεκδίκησε ανεπιτυχώς τη δημαρχία στη Ν.Υόρκη και βρίσκεται στο νούμερο 458 στη λίστα των δισεκατομυριούχων του περιοδικού «Forbes» με την αξία της περιουσίας του να υπολογίζεται στα 3 δισ.δολάρια) φέρεται να έχει κάνει κρούση στην Alpha Bank για την αγορά του Hilton στην Αθήνα. Η τράπεζα εδώ και χρόνια -σύμφωνα με δημοσιεύματα- αναζητεί αγοραστή, έχει κάνει συζητήσεις και με έλληνες επιχειρηματίες του χώρου, όπως ο κ. Κώστας Μήτσης, ωστόσο, το τίμημα που ζητούσε ήταν απαγορευτικό για να κλείσει η συμφωνία.

Είναι γνωστό ότι ο επιχειρηματίας, εκτός από τα super markets και τις δραστηριότητές του στον χώρο της ενέργειας, ασχολείται και με το real estate. Για την δημοσιογράφο Ιουστίνη Φραγκούλη-Αργύρη, η εκδήλωση του ενδιαφέροντος του αυτή τη χρονική στιγμή δείχνει ότι “είναι η αρχή της εξόδου από την κρίση, γιατί ο Τζον δεν κάνει ποτέ risky επενδύσεις. Είναι από εκείνος που βλέπουνε ότι οι αγορές γυρίσανε στροφή”.

Παλαιότερα άρθρα: