Συμφωνία Πούτιν και Ερντογάν για εκεχειρία από τα μεσάνυχτα στην Ιντλίμπ

Διαβάστε επίσης

Σε συμφωνία για αποκλιμάκωση της σύγκρουσης στην επαρχεία Ιντλίμπ της Συρίας έφτασαν ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν και ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά τη μαραθώνια συνάντησή του, η οποία διήρκεσε πάνω από 6 ώρες.

Ρωσία και Τουρκία βρήκαν αποδεκτές λύσεις όσον αφορά την όξυνση της κατάστασης στο Ιντλίμπ, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ενώ ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι από σήμερα τα μεσάνυχτα Πέμπτης προς Παρασκευής θα ισχύσει εκεχειρία στη συριακή επαρχία.

Ο Ρώσος πρόεδρος επεσήμανε ότι η προσωπική επαφή των ηγετών της Ρωσίας και της Τουρκίας επιτρέπει να βρεθούν κοινές προσεγγίσεις στην επίλυση των διεθνών προβλημάτων.

«Η Ρωσία συχνά έχει διαφωνίες με την Τουρκία για τη Συρία, αλλά οι δύο χώρες πάντοτε κατόρθωναν να βρουν κοινό έδαφος κι αυτό συνέβη και σήμερα» δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν στην κοινή συνέντευξη του παραχώρησε με τον Ερντογάν.

Επίσης πρόσθεσε ότι συμφώνησαν με τον τούρκο πρόεδρο και οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν από τους υπουργούς Εξωτερικών των δύο χωρών.

«Από τις αρχές του τρέχοντος έτους, οι εξτρεμιστές μαχητές που μάχονται στην Ιντλίμπ έχουν αυξήσει σημαντικά τις δραστηριότητές τους, πραγματοποιώντας επιθέσεις εναντίον συριακών κυβερνητικών δυνάμεων», πρόσθεσε ο κ. Πούτιν

Παλαιότερα άρθρα: