ΣΥΡΙΖΑ vs SOCAR…!

Διαβάστε επίσης

Δεν τους έφθανε η γραφειοκρατία των Βρυξελλών, θα κληθούν να αντιμετωπίσουν και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο λόγος για τους Αζέρους της SOCAR, οι οποίοι εμφανίζονται έκπληκτοι από το μέγεθος της καθυστέρησης στην ολοκλήρωση της συμφωνίας εξαγοράς του ΔΕΣΦΑ, αν και δηλώνουν ότι η τοποθέτηση τους στην Ελλάδα, αποτελεί στρατηγική επιλογή και θα την … παλέψουν έως το τέλος. Όμως, φαίνεται ότι δεν θα είναι αρκετό να ξεπεράσουν τα εμπόδια που θέτει η Γενική Διεύθυνση Ενέργειας της ΕΕ, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ προειδοποιεί τους Αζέρους πως σε περίπτωση που εκλεγεί κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει όλα τα νόμιμα μέσα ώστε να ακυρωθεί η σύμβαση.

Στην πρώτη του δημόσια εμφάνιση ως διευθύνων σύμβουλος της Socar Greece, σε συνέδριο στην Αθήνα, το υψηλόβαθμο στέλεχος της αζέρικης εταιρίας, Annar Mammadov, μίλησε με ιδιαίτερη θέρμη για τις επενδύσεις της εταιρίας του στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι τόσο ο αγωγός TAP όσο και η απόκτηση του ΔΕΣΦΑ εντάσσονται στο πλαίσιο της στρατηγικής απόφασης του Αζερμπαϊτζάν να δημιουργήσει σχέσεις με την Ε.Ε. και υπογράμμισε ότι η Ελλάδα θα γίνει η βάση των δραστηριοτήτων της αζέρικης εταιρείας για την ευρύτερη περιοχή.

Ο κ. Mammadov, σημείωσε ότι η Socar δεν περίμενε να υπάρξουν τόσο μεγάλες καθυστερήσεις στην έγκριση από την ΕΕ, αλλά εξέφρασε την πρόθεση της εταιρείας του να συμμορφωθεί με το ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο και την αισιοδοξία ότι οι απαραίτητες εγκρίσεις από την ΕΕ θα δοθούν μέσα στο καλοκαίρι, ώστε να ολοκληρωθεί η συναλλαγή.

Όμως τα … «βάσανα» των Αζέρων θα έχουν συνέχεια, αφού στο ίδιο συνέδριο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευγενία Ουζουνίδου προειδοποίησε πως σε περίπτωση που το κόμμα της γίνει κυβέρνηση, θα επαναδιαπραγματευθεί και θα αναθεωρήσει τις συμβάσεις πώλησης εταιρειών του τομέα ενέργειας, ώστε να επιστρέψουν σε δημόσιο έλεγχο και να ασκείται μέσω αυτών κοινωνική πολιτική.

Αυτά άκουσαν κι έπαθαν …. θερμοπληξία, οι Αζέροι.

Παλαιότερα άρθρα: