Τι λένε οι ξένοι επενδυτές για πρόωρες εκλογές

Διαβάστε επίσης

Πρόωρες εκλογές «μυρίζει» στους ξένους επενδυτές η σύνθεση της νέας κυβέρνησης. Όπως εκτιμούν διαχειριστές μεγάλων ξένων και ελληνικών funds, μια εβδομάδα μετά την ανακοίνωση των ονομάτων των νέων υπουργών, η προοπτική της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, είναι περισσότερο ορατή από ποτέ.

«Το βασικό ζητούμενο, για εμάς, είναι αν οι εκλογές θα γίνουν το φθινόπωρο ή τον Φεβρουάριο, με αφορμή την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας» έλεγε στη Voria.gr Έλληνας τραπεζίτης που δουλεύει για λογαριασμό ξένου «σπιτιού» στο Λονδίνο, αλλά σε κάθε περίπτωση παρακολουθεί στενά τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις επί ελληνικού εδάφους.

Μάλιστα, προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα την ανάλυση του, σημειώνει ότι πολύ μεγάλο ενδιαφέρον θα έχει και η επόμενη μέρα των εκλογών, όποτε και αν αυτές γίνουν. Κι αυτό γιατί, αν ο ΣΥΡΙΖΑ εξασφαλίσει και στις εθνικές κάλπες πρωτιά, το ζητούμενο είναι με ποιον θα συγκυβερνήσει.

«Από τη στιγμή που τα ποσοστά που επιτυγχάνονται αποκλείουν μονοκομματικές κυβερνήσεις, η σύνθεση των συμμαχιών έχει το περισσότερο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον» επισημαίνεται και διευκρινίζεται: «Το πιθανότερο είναι ότι ο κ. Τσίπρας θα κάνει κυβέρνηση με αντι-μνημονιακές δυνάμεις, αλλά ποιος μπορεί να αποκλείσει εκ των προτέρων μια μερική έστω μεταστροφή της στάσης του;».

Σε κάθε περίπτωση, το επόμενο διάστημα εκτιμάται ότι θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Παλαιότερα άρθρα: