Τι υποστηρίζει το νοσοκομείο ”Ελπίς” για τη δωρεάν νοσηλεία του Αλέξανδρου Γεωργιάδη

Διαβάστε επίσης

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο Θεόδωρος Γιάνναρος, διοικητής του νοσοκομείου «Ελπίς», εκθέτει τα γεγονότα σχετικά με τη νοσηλεία του αδελφού του υπουργού Υγείας,Αλέξανδρου Γεωργιάδη. Ο κ. Γιάνναρος ανασκευάζει μομφές που απευθύνθηκαν κατά της διοίκησης του νοσοκομείου από μερίδα του ημερήσιου τύπου και διαψεύδει την εντύπωση που δημιουργήθηκε περί ευνοϊκής μεταχείρισης του κ. Γεωργιάδη παρόλον ότι νοσηλεύτηκε ως ανασφάλιστος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Θεόδωρος Γιάνναρος αναφέρει: «Σχετικά με το σημερινό (01/04/2014) δημοσίευμα της έγκριτης εφημερίδας ‘Ελευθεροτυπία’ με τίτλο “‘Βασιλική’ νοσηλεία για το δηλωθέντα ως άπορο αδελφό του Γεωργιάδη” και προς αποκατάσταση της αλήθειας και μόνο, θα ήθελα να σας ενημερώσω πως τα πράγματα δεν έχουν έτσι όπως ετέθησαν. Διότι, απλώς, εκείνοι που, ανώνυμα, έκαναν τη συγκεκριμένη καταγγελία ‘ξέχασαν’ να αναφέρουν κάποιες λεπτομέρειες. Οι δημοσιογράφοι που ανέδειξαν το θέμα δεν ήταν σε θέση να γνωρίζουν τα πάντα. Στα χέρια τους είχαν κάποια έγγραφα, τα οποία κάποιοι τους έδωσαν επιλεκτικά.

Όντως, ο κος Αλέξανδρος Γεωργιάδης εισήχθη στο νοσοκομείο όντας ανασφάλιστος -όπως πολλοί άλλοι συμπολίτες μας. Μετά από την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε πήρε εξιτήριο στις 20/03/14. Την ίδια ημέρα υπέγραψε υπεύθυνη δήλωση πως θα καταβάλει τα νοσήλιά που του αντιστοιχούν μέχρι τέλος του μηνός Μαρτίου. Τα νοσήλια πληρώθηκαν εγκαίρως και ο κ. Γεωργιάδης δεν φαίνεται να έχει καμία άλλη εκκρεμότητα σχετικά με την νοσηλεία του στο νοσοκομείο μας. Θεωρώ λοπόν ότι προκλήθηκε υπερβολικά πολύς θόρυβος για το τίποτα. Κατανοώ πως κάποιοι, για δικούς τους λόγους, επιθυμούν να πλήξουν τον Υπουργό, ή το νοσοκομείο ‘Ελπίς’ ή, ίσως, εμένα προσωπικά. Δεν μπορώ, όμως, σε καμία περίπτωση, να καταλάβω πως οι άνθρωποι αυτοί (στους οποίους σε καμία περίπτωση δεν συμπεριλαμβάνω τους δημοσιογράφους!!!), χρησιμοποιούν τόσο αθέμιτα μέσα για να πλήξουν τον αγώνα του ‘Κοινωνικού Ιατρείου’ και του νοσοκομείου ‘Ελπίς’ για τους ανασφάλιστους συμπολίτες μας και τολμούν να εκτοξεύουν κατηγορίες χωρίς ουσιαστική αιτία και αφορμή.

Τέλος, σχετικά με την περίφημη ‘σουίτα’ στην οποίαν υποτίθεται ότι νοσηλεύτηκε ο κ. Α. Γεωργιάδης, οφείλω να σας ενημερώσω πως πρόκειται για ένα μονόκλινο δωμάτιο (Νο.8 της Β’ Παθολογικής) στο οποίο νοσηλεύονται, χωρίς διακρίσεις, ακόμα και ανασφάλιστοι, όταν υπάρχει λόγος, όπως και σε οποιοδήποτε άλλο μονόκλινο του νοσοκομείου. Ο όρος ‘πολυτελής σουίτα’, πιστέψτε με, είναι αστείος. Το νοσοκομείο ‘Ελπίς’ διαθέτει πραγματικά πολυτελείς μονόκλινους θαλάμους στην νέα Καρδιολογική Κλινική.

Η απάντηση αυτή θα βοηθήσει στο να κατανοήσουν κάποιοι πως η επιλεκτική υφαρπαγή προσωπικών δεδομένων ασθενών δεν είναι πράξη που μπορεί να πλήξει αυτούς κατά των οποίων στρέφονται, αλλά αντιθέτως γελοιοποιεί αυτούς που την συνέλαβαν…».

Παλαιότερα άρθρα: