Το Κρεμλίνο υιοθετεί νέα μέτρα πρόληψης από τον κορωνοϊό

Διαβάστε επίσης

Το Κρεμλίνο θα ελέγχει με θερμικές κάμερες όσους συμμετέχουν σε δημόσιες εκδηλώσεις στις οποίες είναι παρών ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Πρόκειται για μέτρα προφύλαξης», δήλωσε στο Ria Novosti ο εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Σήμερα έλεγξαν με θερμικές κάμερες όλους τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους με θερμική κάμερα, πριν παρακολουθήσουν την συνεδρίαση του προεδρείου του κρατικού Συμβουλίου και του προεδρικού Συμβουλίου που είναι αρμόδιο για θέματα επιστήμης και παιδείας.

Όταν οι δημοσιογράφοι ρώτησαν τον υπάλληλο που πραγματοποιεί τους ελέγχους, αν οι έλεγχοι αυτοί γίνονται σε σχέση με τον νέο κοροναϊό, εκείνος απάντησε «ναι». Η όλη διαδικασία ελέγχου με θερμική κάμερα διαρκεί περίπου ένα λεπτό.

Εκτός από τον έλεγχο ταυτοτήτων που γίνεται, «ένας άνθρωπος κρατώντας στα χέρια του θερμική κάμερα» μετράει την θερμοκρασία του σώματος των επισκεπτών, έγραψε ο δημοσιογράφος Αντόν Ζέλνοφ του τηλεοπτικού δικτύου Dozd στην σελίδα του στο Facebook.

Από παρόμοιο έλεγχο πέρασε και η δημοσιογράφος της εφημερίδας Vedomosti Σβετλάνα Μποτσαρόβα.

Ωστόσο η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Τατιάνα Γκόλικοβα, δήλωσε ότι η θερμική κάμερα στην είσοδο του Κρεμλίνου χρησιμοποιείται για την εποχιακή γρίπη, μεταδίδει το πρακτορείο Interfax.

Παλαιότερα άρθρα: