Το κόλπο με τις βίλες επωνύμων στα νησιά

Διαβάστε επίσης

Η κρίση «ξεσπιτώνει» τους άλλοτε ισχυρούς και επώνυμους που νοικιάζουν πλέον τις καλοκαιρινές βίλες τους αντί αρκετών χιλιάδων ευρώ.

Κλείνουν έτσι «τρύπες» στον προϋπολογισμό τους, αλλά, από την άλλη, ανοίγουν άλλες στην Εφορία, καθώς μόλις μόνο μία στις δέκα δηλώνεται στον ΕΟΤ. Σύμφωνα με το protothema.gr, μεταξύ 8.000 και 10.000 ευρώ την εβδομάδα κυμαίνονται για την υψηλή περίοδο οι τιμές ενοικίασης των πολυτελών τουριστικών κατοικιών που φιλοξενούν έως και 10 άτομα σε δημοφιλείς προορισμούς, ενώ ο τζίρος τους υπολογίζεται σε 100 εκατ. ευρώ.

Τα επίσημα στοιχεία που δίνει ο ΕΟΤ για το ραγδαία αυξανόμενο ενδιαφέρον των κατόχων αυτοεξυπηρετούμενων ακινήτων (κατοικίες και επαύλεις) για την έκδοση ειδικού σήματος λειτουργίας τουριστικής επιπλωμένης κατοικίας είναι εντυπωσιακά. Μόνο στις Κυκλάδες έχουν εκδοθεί φέτος 669 ειδικά σήματα του ΕΟΤ, τη στιγμή που διατίθενται πάνω από 1.500 πολυτελείς κατοικίες. Και δεν μιλάμε για απλά σπίτια ή δωμάτια, καθώς τα συγκροτήματα περιλαμβάνουν πολλά διαμερίσματα αλλά… παίρνουν ένα σήμα.

Παλαιότερα άρθρα: