Το Instagram έκανε αλλαγές στο scrolling, προκάλεσε αντιδράσεις και τελικά ζήτησε συγγνώμη από τους χρήστες

Διαβάστε επίσης

Οι εργαζόμενοι στο Instagram αποφάσισαν εν μέσω εορτών να πειραματιστούν και να κάνουν κάποιες μεγάλες, ομολογουμένως, αλλαγές στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Την Πέμπτη λοιπόν και για λίγη ώρα, δοκίμασαν κάτι που έκανε το φανατικό κοινό της εφαρμογής να εξοργιστεί. Το “scrolling up and down” έγινε “swipe side-to-side” στο feed των χρηστών. Κοινώς, η λειτουργία από “κάθετη” έγινε “οριζόντια” στη λογική των επιτυχημένων stories

.http://

Ωστόσο, ο πειραματισμός αυτός βρήκε έντονες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η δοκιμή έγινε μόνο σε συγκεκριμένους χρήστες και ακυρώθηκε μέσα σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα. Όσοι είδαν το app τους να γίνεται side-to-side, ενημερώθηκαν να κάνουν απλά μια επανεκκίνηση για να γίνουν όλα όπως πριν. Με άλλα λόγια, η δοκιμή ήταν ανεπιτυχής.

Ο Adam Mosseri, τον οποίο πρόσφατα το Facebook τοποθέτησε επικεφαλής του Instagram, απάντησε το πρωί της Πέμπτης στους χρήστες του Twitter, εξηγώντας ότι το χαρακτηριστικό οριζόντιας κύλισης «υποτίθεται ότι θα ήταν μια πολύ μικρή δοκιμή που κατά λάθος έγινε πιο μαζική». Στη συνέχεια απολογήθηκε και ζήτησε από τους χρήστες που είχαν πρόβλημα με την εφαρμογή απλά να κάνουν επανεκκίνηση. «Συγγνώμη για τη σύγχυση! Πάντα δοκιμάζουμε νέες ιδέες, συνήθως με πολύ μικρότερο αριθμό ανθρώπων… », κατέληξε.

Παλαιότερα άρθρα: