Τραγωδία στη Μυτιλήνη – Ναυάγιο με 7 νεκρούς πρόσφυγες

Διαβάστε επίσης

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Τρίτης στο Λιμενικό Σώμα μετά από πληροφορίες για ναυάγιο πλοιαρίου που μετέφερε πρόσφυγες στα ανοικτά της Λέσβου.

Συγκεκριμένα ο θάλαμος επιχειρήσεων του λιμενικού ενημερώθηκε στις 7 το πρωί της Τρίτης για την εκτροπή λέμβου ανοικτά των Παμφύλων λίγο έξω από την πόλη της Μυτιλήνης.

O απολογισμός από το ναυάγιο σκάφους που μετέφερε μετανάστες είναι 7 νεκροί, μεταξύ αυτών και δύο ανήλικα κορίτσια, 4 γυναίκες και 2 άνδρες.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχουν διασωθεί 57 άνθρωποι οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

Αυτή την στιγμή έρευνα πραγματοποιούν δύο σκάφη του Λιμενικού , ένα ναυαγοσωστικό, ένα σκάφος του Frontex, ένα σκάφος τη ελληνικής ομάδας διάσωσης κι ένα ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας.

Εκτός από την έρευνα για διασωθέντες στην θάλασσα, το Λιμενικός έχει αρχίσει να παίρνει καταθέσεις από τους διασωθέντες προκειμένου να μάθουν κατ΄ εκτίμηση πόσα άτομα βρίσκονταν πάνω στην λέμβο και υπό ποιες συνθήκες έγινε το ναυάγιο, καθώς οι καιρικές συνθήκες στο νησί είναι καλές.

Σε νεότερη ενημέρωση και σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες, το ναυάγιο προκλήθηκε όταν η πλαστική βάρκα με τα 64 άτομα δίπλωσε λόγω του βάρους με αποτέλεσμα οι επιβαίνοντες να βρεθούν στη θάλασσα.

Παλαιότερα άρθρα: