Τραμπ: Η Β. Κορέα είναι απειλή και θα αντιμετωπιστεί πολύ δυναμικά

Διαβάστε επίσης

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στην διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Πρόεδρο της Πολωνίας Αντρέι Ντούντα, χθες στην Βαρσοβία τάχθηκε υπέρ της «δυναμικής αντιμετώπισης» της Βόρειας Κορέας, μετά την τελευταία δοκιμαστική πυραυλική εκτόξευση. Παράλληλα, παρότρυνε κι άλλες χώρες να δείξουν στην Πιονγιάνγκ ότι θα υπάρξουν συνέπειες για το πυρηνικό και βαλλιστικό της πρόγραμμα.

Η Βόρεια Κορέα προχώρησε την περασμένη Τρίτη στην δοκιμαστική εκτόξευση ενός πυραύλου, ο οποίος σύμφωνα με την γνώμη ειδικών, είχε τέτοια ακτίνα δράσης ώστε θα μπορούσε να πλήξει την Αλάσκα και την Χαβάη, αλλά ίσως και τις βορειοδυτικές περιοχές των ΗΠΑ. Η Βόρεια Κορέα υποστήριξε ότι πύραυλος αυτός μπορούσε να μεταφέρει μία μεγάλη πυρηνική κεφαλή.

Ο Πρόεδρος Τραμπ χαρακτήρισε ως «απειλή» τη Βόρεια Κορέα τονίζοντας ότι: «θα αντιμετωπιστεί πολύ δυναμικά». Ο ίδιος τόνισε ότι οι ΗΠΑ σκέφτονται «άσχημα πράγματα» για την Βόρεια Κορέα, ενώ υποστήριξε ότι δεν θα τραβήξει μία «κόκκινη γραμμή» που δεν εφαρμόστηκε ποτέ, όπως έκανε ο προκάτοχός του Μπαράκ Ομπάμα για τα χημικά όπλα στην Συρία. Ο Τραμπ πρόσθεσε ότι η Βόρεια Κορέα «συμπεριφέρεται πολύ επικίνδυνα, ενώ κάτι πρέπει να γίνει γι’ αυτό».

Παλαιότερα άρθρα: