Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Δεν μπορείτε να διαχειριστείτε τους ποδοσφαιρικούς παράγοντες, θα διαχειριστείτε τον Ερντογάν;

Διαβάστε επίσης

Σκληρή παρέμβαση για τις εξελίξεις στον χώρο του ποδοσφαίρου, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι προκάλεσε χάος και ότι εγκλωβίστηκε σε επιχειρηματικά συμφέροντα, έκανε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Εκφράζω τη συμπαράστασή μου στον Αυγενάκη, την ευθύνη των άθλιων χειρισμών την έχει ο Μητσοτάκης» είπε ο κ. Τσίπρας χαρακτηριστικά εγκαλώντας την κυβέρνηση για διαπλοκή με τους μεγαλόσχημους που την οδήγησαν σε αυτούς τους χειρισμούς.

«Ανησυχούμε», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, προσθέτοντας ότι αυτό είναι το συναίσθημα που διακατέχει τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού αυτόν τον καιρό. Απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, σημείωσε ότι «η μεγαλύτερη αιτία της ανησυχίας των πολιτών είναι η εξωτερική σας πολιτική», για να σχολιάσει πως «όσα βλέπει να κάνετε σε άλλα πιο εύκολα θέματα, φουντώνει αυτή την ανησυχία».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «η ανησυχία αυτή είναι πολιτική, κοινωνική, εθνική, ειλικρινής». Αυτό διότι, είπε, στην οικονομία «οι οιωνοί δεν είναι καλοί», στην κοινωνία η κυβέρνηση εφαρμόζει «με αγριότητα μια πολιτική που ευνοεί τα πάνω στρώματα, και συμπιέζει ακόμα παρακάτω τα κάτω» και στο προσφυγικό βρίσκεται στα αδιέξοδα που η ίδια δημιούργησε, όπως είπε. «Δυστυχώς μαζί σας βρίσκεται σε αδιέξοδο και η χώρα και σε μεγάλο αναβρασμό οι τοπικές κοινωνίες», συνέχισε, μιλώντας για «αδυναμία και επιτελική ανικανότητα» της κυβέρνησης να διαχειριστεί προβλήματα. «Γιατί εσείς γεννάτε αντί να λύνετε προβλήματα», τόνισε.

«Εσείς που δεν μπορείτε να διαχειριστείτε τους ποδοσφαιρικούς παράγοντες θα διαχειριστείτε τον Ερντογάν;»
Σε αυτό το πλαίσιο, αναφέρθηκε και στις εξελίξεις με το ποδόσφαιρο και τη σχετική κυβερνητική τροπολογία, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση ότι «δεν μπορεί να χωρίσει δυο γαϊδάρων άχυρα» και ότι «δεν είναι σε θέση να χειριστεί προς το συμφέρον της κοινωνικής ομαλότητας και της δικαιοσύνης κάποιους ισχυρούς του χρήματος και των ΜΜΕ». «Εδώ τα κάνετε μπάχαλο σε μια αντιπαράθεση ποδοσφαιρικού τύπου και οδηγείτε σε αχρείαστους, σε μια τέτοια ιδιαίτερα στιγμή, διχασμούς», είπε, θέτοντας το ερώτημα: Θα διαχειριστείτε άραγε μια κρίση – ο μη γένοιτο – στα εθνικά μας ζητήματα; Θα διαχειριστείτε εσείς τον Ερντογάν, που δεν μπορείτε να διαχειριστείτε τους ποδοσφαιρικούς παράγοντες;.

«Σας είχα πει ότι η πολιτική της αδράνειας ήταν μια λαθεμένη και επικίνδυνη πολιτική γιατί αυτή συνεισφέρει στο να αποθρασύνεται η Τουρκία», πρόσθεσε.

Παλαιότερα άρθρα: