Τσελίκ: Πολύ λάθος η αναφορά Παυλόπουλου σε μουσουλμανική ελληνική μειονότητα

Διαβάστε επίσης

Πολύ λάθος η αναφορά του Έλληνα Προέδρου Παυλόπουλου σε ‘μουσουλμανική ελληνική μειονότητα’ της δυτικής Θράκης αντί σε ‘μουσουλμανική τουρκική μειονότητα, υποστηρίζει ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ Ομέρ Τσελίκ χαρακτηρίζοντάς την μάλιστα ρατσιστική προσέγγιση.

Στο μήνυμά του στο τουίτερ ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ αναφέρει ότι “είναι πολύ λάθος η αναφορά του Έλληνα Προέδρου Παυλόπουλου κατά την επίσκεψή του στη Δυτική Θράκη σε ‘μουσουλμανική ελληνική μειονότητα’ για την μουσουλμανική τουρκική μειονότητα. “Η άρνηση της ταυτότητας της μουσουλμανικής τουρκικής μειονότητας είναι καταδικαστέα συμπεριφορά”, αναφέρει.

Σύμφωνα με τον Ομέρ Τσελίκ “ο Έλληνας Πρόεδρος πρέπει να προσφωνεί σωστά την μουσουλμανική τουρκική μειονότητα σεβόμενος τις δημοκρατικές αξίες”. “Είναι απαράδεκτο σε μια χώρα της ΕΕ οι πολιτικοί να διεξάγουν συστηματικά επιθέσεις εναντίον της ταυτότητας της μουσουλμανικής τουρκικής μειονότητας”.

Ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ συνεχίζει αναφέροντας ότι “η μουσουλμανική τουρκική μειονότητα στη δυτική Θράκη είναι μια ιστορική πραγματικότητα και κανείς δεν μπορεί να αλλάξει αυτή την πραγματικότητα”. “Η αναφορά σε μουσουλμανική ελληνική μειονότητα για την μουσουλμανική τουρκική μειονότητα αποτελεί ρατσιστική προσέγγιση”, προσθέτει.

Ο Ομέρ Τσελίκ αναφέρει ότι “αυτοί που προσπαθούν να αλλάξουν τις ιστορικές πραγματικότητες σε σχέση με την τουρκική κοινότητα της δυτικής Θράκης δεν μπορούν να πετύχουν κανένα αποτέλεσμα”. “Είναι θλιβερό να συνεχίζεται αυτή η ρατσιστική προσέγγιση παρά τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) που καταδικάζουν την Ελλάδα”, αναφέρει ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ και προσθέτει: “Καλούμε για άλλη μια φορά όλους να συμπεριφέρονται με βάση τις ιστορικές πραγματικότητες και με σεβασμό τις δημοκρατικές αξίες. Εκείνοι που προσπαθούν να δείξουν την τουρκική κοινότητα δυτικής Θράκης σας ‘απειλή’ και σαν ‘κίνδυνο’ βλάπτουν την δικές τους δημοκρατικές αξίες. Η ταυτότητα της τουρκικής μειονότητας της δυτικής Θράκης είναι σταθερή με τις ιστορικές πραγματικότητες. Η τουρκική κοινότητα της δυτικής Θράκης είναι ισχυρός πλούτος για την δημοκρατία της Ελλάδας. Οι περί αντιθέτου προσεγγίσεις αποτελούν άσχημα παραδείγματα ρατσισμού”, αναφέρει.

Πηγή: KYΠΕ

Παλαιότερα άρθρα: