Τόποι απόδρασης για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας

Topoi apodrashs gia to trihmero ths Katharas Deuteras
Διαβάστε επίσης

Από την Μαρία Πεκρή

Δεν έχεις αποφασίσει ακόμα που θα κάνεις την απόδραση σου το αποκριάτικο τριήμερο; Συγκεντρώσαμε τους καλύτερους προορισμούς για να ένα σούπερ αποκριάτικο ξεφάντωμα!

1. Ζάκυνθος "Η κηδεία της μάσκας"

1 Ζάκυνθος

Η Ζάκυνθος έχει σαν ιστορικό δρώμενο την κηδεία της μάσκας. Μετά την τελευταία καρναβαλίστικη παρέλαση, μαζεύονται όλοι στη στο λιμάνι για να κάψουνε τον Βασιλιά Καρνάβαλο στη θάλασσα. Τον καίνε με το φέρετρο ανοιχτό κι αυτό σηματοδοτεί τη λήξη του καρναβαλιού. Κατά τη διάρκεια της "κηδείας" δεν λείπουν τα άφθονα πυροτεχνήματα!

2. Ξάνθη για τρελό ξεφάντωμα και άφθονο φαγητό

2  Ξάνθη

Θα φας, θα πιείς και θα ξεφαντώσεις! Αποκριάτικη τρέλα, χορός και άφθονο φαγητό! Ιδανικός προορισμός για αυτούς που το γλεντάνε πολύ τις απόκριες! Φέτος, η Ξάνθη έχει επιλέξει θέμα το ΔΝΤ (Διεθνής Νομισματική τρέλα) οπότε καταλαβαίνεις τι έχει να γίνει!

3. Καρναβάλι Ρεθύμνου

3 Ρέθυμνο

4000 μασκαράδες σε περιμένουν να τους απολαύσεις! Επίσης, θα περάσεις super και την Καθαρά Δευτέρα, καθώς στα χωριά του Ρεθύμνου καθιερώνονται κάθε χρόνο αποκριάτικα παιχνίδια και διάφορα έθιμα!

4.Στη Σκύρο για να δεις παραδοσιακές στολές!

4 Σκύρος

Οι Σκυριανοί την Καθαρά Δευτέρα ντύνονται με τις παραδοσιακές στολές τους και κατεβαίνουν στη πλατεία όπου με χορούς και τραγούδια το γλεντάνε. Ο "γέρος" η "κορέλα" και ο "Φράγκος" ξεχωρίζει σαν εκδήλωση. Αξίζει να τους θαυμάσεις!

5. Στο Γαλαξίδι για "αλευρομουτζουρώματα"

5 Γαλαξίδι

Τα αλευρομουτζουρώματα είναι έθιμο για το Γαλαξίδι Φώκιδας! Το απόγευμα της καθαράς Δευτέρας ο καθένας γίνεται στόχος από χρωματιστή σκόνη και αλέυρι! Ένα τριήμερο που θα σου μείνει αξέχαστο!

Παλαιότερα άρθρα:

Σχολιάστε