Τώρα διαπίστωσαν το αδιέξοδο στις συντάξεις;

Διαβάστε επίσης

Τόσον καιρό πού ρωτάμε αν έχουν υπολογίσει 350.000 συνταξιοδοτικά δικαιώματα γιατί δεν παίρναμε απάντηση;

Εδώ και μήνες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αρνείται να δώσει διευκρινίσεις σε επαναλαμβανόμενες ερωτήσεις (η τελευταία έγινε τον Ιανουάριο του 2014) του Προέδρου της Δράσης και Ευρωβουλευτή Θ. Σκυλακάκη για το εάν έχει γίνει πρόβλεψη στα ασφαλιστικά ταμεία, ώστε τα εκκρεμή συνταξιοδοτικά δικαιώματα (πάνω από 350.000) να περιλαμβάνονται στο έλλειμμα των ετών στα οποία αντιστοιχούν, παραπέμποντας το ζήτημα στην ελληνική κυβέρνηση, η οποία για το συγκεκριμένο θέμα αρνείται κι αυτή να απαντήσει.

Με έκπληξη βλέπουμε την τρόικα να ανακαλύπτει αίφνης τη σημασία της βραδυφλεγούς «βόμβας» στα ασφαλιστικά ταμεία (με τη μεγαλύτερη στο ΙΚΑ), ενώ η ίδια η Επιτροπή αρνείται να δώσει ή να απαιτήσει στοιχεία και να διευκρινίσει πώς θα πληρωθούν αυτές οι συντάξεις, χωρίς να χαλάσει η συνταγή του περίφημου πρωτογενούς πλεονάσματος που ήδη η κυβέρνηση έχει μοιράσει στο πολλαπλάσιο σε προεκλογική παροχολογία.

Θα ήταν επίσης χρήσιμο να μας εξηγήσει η κυβέρνηση για ποιο λόγο και παρά το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει το ασφαλιστικό, εξακολουθεί, με την ανοχή της τρόικας, να βγάζει ανθρώπους στη σύνταξη από τα 50 τους χρόνια, τη στιγμή μάλιστα που ήδη καταβάλλουμε ετησίως 9 δις ευρώ για συντάξεις σε ασφαλισμένους κάτω των 65. Περιττό να τονίσουμε ότι χρειαζόμαστε μια πιο πειστική εξήγηση από το προφανές: «Εξοντώνουμε τον παραγωγικό ιδιωτικό τομέα με υπερφορολόγηση, για να μοιράσουμε τα χρήματα ενόψει εκλογών».

Παλαιότερα άρθρα: