Τo CERN μετακομίζει στη Θεσσαλονίκη για την 79η ΔΕΘ και συναντά τη… σοκολατένια έκπληξη!

Διαβάστε επίσης

Με πυρετώδεις ρυθμούς ετοιμάζεται η 79η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης.  Σύμφωνα με πληροφορίες πάνω από τα μισά περίπτερα έχουν ήδη δοθεί, με τους διοργανωτές να κάνουν λόγια για αύξηση 25% σε σχέση με πέρυσι. Η φετινή ΔΕΘ δεν θα μοιάζει σε τίποτα με την περυσινή αφού σχεδόν τα πάντα αλλάζουν. Ο στόχος της ΔΕΘ – HELEPXO από πέρυσι ήταν να έρθει έκθεση και πάλι κοντά στην πόλη και επανακτήσει ξανά δεσμούς με αυτή. Ο στόχος αυτός χρόνο με το χρόνο επιτυγχάνεται καθώς όλο και περισσότεροι επισκέπτες επισκέπτονται το χώρο της ΔΕΘ.

“Το CERN έρχεται στην Θεσσαλονίκη”

Η έκθεση που φαίνεται ότι θα κλέψει την παράσταση στην φετινή 79η ΔΕΘ, είναι αυτή του CERN. Το διάσημο κέντρο πυρηνικών ερευνών έχει κλείσει ήδη συμβόλαιο με την ΔΕΘ και μάλιστα θα δώσει την ευκαιρία στους επισκέπτες να δουν από κοντά ένα μικρό ομοίωμα του περίφημου επιταχυντή LHC (Μέγας Επιταχυντής Αδρονίων). Η έκθεση του CERNθα είναι διαδοχική. Ένας λαβύρινθος όπου θα παρουσιάζεται με τρόπο κατανοητό στον απλό κόσμο το μπιγκ μπανγκ. Η έκθεση θα είναι διαδραστική με εκπαιδευμένο προσωπικό που θα βοηθά τον επισκέπτη να κατανοήσει την δημιουργία του σύμπαντος. Η έκθεση του CERN θα διαρκέσει για 1,5 μήνα.

Η σοκολατένια έκπληξη”

Μεγάλη έκπληξη για τους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες 79ης Διεθνής Έκθεσης Θεσσαλονίκης, θα είναι έκθεση που θα χει θέμα τη σοκολάτα. Οι διοργανωτές δεν αποκαλύπτουν ακόμα τίποτα, δηλώνοντας πάντως πως θα είναι κάτι πολύ μεγάλο και δυνατό. Θα κρατήσει για 6 μήνες αφού θα ξεκινήσει την πρώτη μέρα της 79ης ΔΕΘ και διαρκέσει μέχρι και τα Χριστούγεννα.

“Φαντασμαγορικές παραστάσεις και διάσημοι καλλιτέχνες στην φετινή ΔΕΘ”

Όπως πέρυσι έτσι και φέτος η ΔΕΘ – HELEXPO, είναι σε συνεργασία με το MAD TV. Διάσημοι καλλιτέχνες θα καταφτάσουν στην Θεσσαλονίκη προσφέροντας ένα 9ημερο φεστιβάλ καλύπτοντας όλο το φάσμα της ελληνικής μουσικής. Επιπλέον για την φετινή ΔΕΘ έχουν κλείσει εντυπωσιακές παραστάσεις από το εξωτερικό με φαντασμαγορικά χορευτικά και ακροβατικά.

Μετά την περσινή επιτυχία της πρώτης οργάνωσης του Music Band Festival στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και την απήχηση που είχε στο κοινό η εμφάνιση των νεανικών συγκροτημάτων στην υπαίθρια σκηνή, η HELEXPO αποφάσισε για την ερχόμενη ΔΕΘ, 6 – 14 Σεπτεμβρίου 2014, το διαφορετικό αυτό μουσικό φεστιβάλ να αποκτήσει διαγωνιστικό χαρακτήρα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και προοπτικές για τους συμμετέχοντες.

Το MB Festival φέτος, θα διαρκέσει  7 ημέρες,  Κυριακή 7/9 -Σάββατο 13/9 και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 14/9  με την απονομή των βραβείων στους νικητές του διαγωνισμού.

Στο φεστιβάλ θα εμφανίζονται, καθημερινά, μεταξύ 7:00 – 9:00 το απόγευμα, δύο συγκροτήματα που θα παρουσιάζουν τη δουλειά τους σε μια εξειδικευμένη τριμελή επιτροπή, η οποία θα απαρτίζεται από παράγοντες της μουσικής, αλλά και στο κοινό των επισκεπτών της 79ης ΔΕΘ.

Τα έπαθλα του διαγωνισμού είναι χρηματικά και διαβαθμίζονται σε δύο κατηγορίες:

Πρώτο βραβείο 900 €

Δεύτερο Βραβείο 600 €

Οι τιμές για το κοινό αναμένονται ίδιες με πέρυσι δηλαδή τρία ευρώ τις καθημερινές και 5 ευρώ το Σαββατοκύριακο.

Παλαιότερα άρθρα: