Φάμελλος: Οι επιχειρηματίες των ΜΜΕ να αξιολογούνται με τους ίδιους κανόνες

Διαβάστε επίσης

Σκληρή κριτική στη ΝΔ για τη στάση της στην υπόθεση “Noor I” και με τους ελέγχους στα ΜΜΕ, ασκεί ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Δημοκρατία.

Παράλληλα, αναφέρει ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κινήθηκε στο πλαίσιο του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και εν γνώσει των αρμόδιων δικαστικών αρχών, ενώ για την ίδια υπόθεση τονίζει ότι η αξιωματική αντιπολίτευση έχει ρόλο «πλασιέ συμφερόντων».

Ο κ. Φάμελλος κατηγορεί τη ΝΔ ότι «παίζει θέατρο σκιών» σχετικά με την αντιμετώπιση ιδιοκτητών μέσων ενημέρωσης, ανάλογα με την πολιτική γραμμή που ακολουθούν. «Μου κάνει εντύπωση», υπογραμμίζει, «η υστερία που θεατρικά εφαρμόζει η αντιπολίτευση στις περιπτώσεις διεκδίκησης ιδιοκτησίας μέσων ενημέρωσης από ανθρώπους που δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντά της, ενώ όταν μιλάμε για αλλαγή ιδιοκτησίας μέσων ενημέρωσης από ανθρώπους που θεωρεί ότι θα είναι στο άρμα της, κυριολεκτικά μένει άφωνη. Αυτό είναι θέατρο σκιών».

Ο αναπληρωτής υπουργός τονίζει την ανάγκη οι επιχειρηματίες των ΜΜΕ να αξιολογούνται με τους ίδιους κανόνες και όχι ανάλογα με την πολιτική γραμμή που ακολουθούν. «Πρέπει να υπάρχουν κανόνες αυστηροί και για όλους, όχι μόνο για όσους συμφέρουν τον κ. Μητσοτάκη. Άρα, και για τον κ. Μαρινάκη. Όλοι να ξεσκονίζονται. Κανείς να μην εξυπηρετεί μία γραμμή εκ των προτέρων αποφασισμένη», σημειώνει.

Παλαιότερα άρθρα: