Χατζηδάκης: Θέλουμε να αποφύγουμε την πτώχευση της ΛΑΡΚΟ

Διαβάστε επίσης

Για το ζήτημα της ΛΑΡΚΟ μίλησε ο ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης.

«Η προσπάθεια μας είναι να αποφύγουμε την πτώχευση. Δόθηκε μια χρηματοδότηση-γέφυρα για τελευταία φορά. Δώσαμε όριο 12 μήνες για να λυθεί το θέμα και ζητήσαμε από του εργαζόμενους να συμβάλουν σε αυτή την προσπάθεια» είπε ο κ. Χατζηδάκης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6». Ο υπουργός ανέφερε ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει απόφαση της ΕΕ για να «σπάσει» σε τρία κομμάτια τη ΛΑΡΚΟ και να βρεθεί ιδιώτης επενδυτής. «Αυτό που θέλουμε είναι να πουληθεί ελεύθερη βαρών», είπε.

Σχετικά με τους εργαζομένους και το μέλλον τους, ο Κωστής Χατζηδάκης εξέφρασε την πεποίθηση ότι η πλειονότητα θα απορροφηθεί από τον νέο επενδυτή. «Πιστεύουμε ότι η συντριπτική πλειονότητα θα απορροφηθεί από τον νέο επενδυτή επειδή οι εργαζόμενοι είναι ειδικευμένοι στο νικέλιο», τόνισε. Υπενθυμίζεται ότι, εχθές, πέρασε από τη Βουλή η τροπολογία για το κυβερνητικό σχέδιο διάσωσης της ΛΑΡΚΟ. Η τροπολογία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας πέρασε με τις θετικές ψήφους των βουλευτών της κυβέρνησης, ενώ καταψηφίστηκε από την αντιπολίτευση.
Ερωτηθείς για το σχέδιο απολιγνιτοποίησης, ο κ. Χατηδάκης τόνισε ότι η απόφαση ελήφθη «και για λόγους περιβαλλοντικούς» υπενθυμίζοντας ότι η ΔΕΗ το 2018 «μπήκε μέσα 200 εκατ. ευρώ και το 2019 300 εκατ. ευρώ μόνο από τον λιγνίτη». Σε ερώτηση για το εάν η αλλαγή αυτή θα φέρει αύξηση στην τιμή του ρεύματος, ο υπουργός απάντησε ότι «ο λιγνίτης είναι ακριβό καύσιμο. Αντίθετα οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας τόσο φτηναίνουν».

Παλαιότερα άρθρα: