Όμιλοι πολυτελών ειδών δίνουν δισεκατομμύρια για εξάλειψη του κορονοϊού

Διαβάστε επίσης

Καθώς ο κοροναϊός συνεχίζει να εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο, οι όμιλοι πολυτελών ειδών ένδυσης και αξεσουάρ LVMH (Louis Vuitton, Fendi, Dior), Kering (Gucci, Bottega Veneta, Balenciaga) και Swarovski έχουν δεσμευθεί να διαθέσουν το ποσό των 2,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε οικονομική βοήθεια, σύμφωνα με το WWD.

«Οι σκέψεις μας είναι στους πολλούς που επηρεάζονται από τη νέα επιδημία κοροναϊού και γι ‘αυτό αποφασίσαμε να χορηγήσουμε κεφάλαια ως άμεση συνεισφορά για να βοηθήσουμε» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Kering, Φρανσουά Ανρί Πινό στο WWD. Ένα μεγάλο μέρος της οικονομικής βοήθειας θα διατεθεί απευθείας στον Κινεζικό Ερυθρό Σταυρό.

Ο θανατηφόρος ιός, από τον οποίο πιστεύεται ότι έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 132 άνθρωποι και έχουν νοσήσει πάνω από 6.000 παγκοσμίως, προήλθε από την πόλη Ουχάν και άρχισε να εξαπλώνεται κατά τη διάρκεια του σεληνιακού νέου έτους.

Η απόφαση των ομίλων μόδας να διαθέσουν οικονομική βοήθεια δεν είναι μόνο μία ενέργεια αλτρουισμού, αλλά συνδέεται και με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες, καθώς ο ιός έχει κλονίσει την παγκόσμια χρηματιστηριακή αγορά. Το 2019, η Κίνα ξεπέρασε τις ΗΠΑ ως μεγαλύτερη αγορά πολυτελών ειδών μόδας, ενώ οι Κινέζοι πελάτες υπολογίζεται πλέον ότι αντιπροσωπεύουν το ένα τρίτο της αξίας των αγορών πολυτελών ειδών, σύμφωνα με αναφορά των Financial Times.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Παλαιότερα άρθρα: