12χρονη πρόσφυγας που έχασε την οικογένειά της στο ναυάγιο, προς συμπατριώτες: «Σας παρακαλώ μην έρχεστε»

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Το 12χρονο κορίτσι που επιβίωσε από το ταξίδι, από τη Λιβύη στην Ιταλία και το ναυάγιο που κόστισε τη ζωή σε άλλους 400 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένης όλης της της οικογένειας, στέλνει επιστολή και προειδοποιεί τους συμπατριώτες της: «Μην έρχεστε, σας παρακαλώ, αδέλφια μου.»

Την επιστολή γνωστοποίησε σήμερα η οργάνωση που έχει αναλάβει την φροντίδα της.
Η επιστολή αναφέρει:
«Έρχομαι από τη Γκάμπια. Διέπλευσα την θάλασσα (της Μεσογείου) για να φθάσω στην Ιταλία. Πολλοί άνθρωποι πέθαναν, οι καλύτεροι φίλοι μου, οι αδελφές μου και οι αδελφοί μου πέθαναν στα κύματα.
Είδα πολλά να συμβαίνουν για τα οποία δε μπορώ να μιλήσω. Αυτό που μόνο μπορώ να πω είναι να προειδοποιήσω τους ανθρώπους που θέλουν να έρθουν: Μην έρχεστε, σας παρακαλώ, αδέλφια μου, διότι είναι σκληρό να λες αντίο.»
Την ίδια ώρα, τα κροκοδείλια δάκρυα των ευρωπαίων αξιωματούχων δεν κρατούν για πολύ. Εντείνουν τους ελέγχους στα σύνορα οι Ευρωπαίοι και θα στέλνουν πίσω, όποιον προσπαθεί να περάσει τη Μεσόγειο προς την Ευρώπη. Οι ίδιοι που για να μην ξεχνιόμαστε, ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για τον εμφύλιο πόλεμο, που διέλυσε τη Συρία και έχει προκαλέσει αυτά τα τεράστια κύματα προσφύγων.

Παλαιότερα άρθρα: