Η Κίνα ενέκρινε το εμβόλιο της Sinovac κατά της Covid-19

Διαβάστε επίσης

Η κινεζική ρυθμιστική αρχή για τα φάρμακα και τα ιατρικά προϊόντα ανακοίνωσε ότι ενέκρινε το δεύτερο εμβόλιο για το γενικό κοινό κατά του νέου κορονοϊού. Πρόκειται για το εμβόλιο CoronaVac της Sinovac Biotech, το οποίο πάντως ήδη είχε χορηγηθεί στις ομάδες που έχουν υψηλό βαθμό κινδύνου να εκτεθούν στον ιό.
Πριν από το εμβόλιο της Sinovac Biotech είχε ήδη εγκριθεί για γενική χρήση το εμβόλιο που παρασκευάστηκε από ινστιτούτο του Πεκίνου που συνεργάζεται με την κρατική China National Pharmaceutical Group (Sinopharm). Και το εμβόλιο αυτό ήδη χρησιμοποιούνταν στις εκτεθειμένες ομάδες του πληθυσμού πριν λάβει άδεια για γενική χρήση.
Η Ινδονησία, η Τουρκία, η Βραζιλία, η Χιλή, η Κολομβία, η Ουρουγουάη και το Λάος έχουν εγκρίνει με επείγουσες διαδικασίες το εμβόλιο CoronaVac. Η έγκριση βασίσθηκε στα αποτελέσματα δύο μηνών των κλινικών δοκιμών τελευταίου σταδίου που έγιναν στο εξωτερικό και από τις οποίες δεν έχουν ακόμη ληφθεί τα δεδομένα της τελικής ανάλυσης, ανακοίνωσε η Sinovac.
12 νέα κρούσματα στην Κίνα
Στο μεταξύ, η Κίνα, η χώρα από την οποία ξεκίνησε η πανδημία ανακοίνωσε την Παρασκευή τον μικρότερο αριθμό ημερήσιων κρουσμάτων από τις 17 Δεκεμβρίου. Οι νέες μολύνσεις ήταν 12, ενώ την Πέμπτη ήταν 20.
Όπως αναφέρουν οι αρχές, τέσσερις περιπτώσεις οφείλονταν σε μετάδοση στην κοινότητα, τρεις στη βορειοανατολική επαρχία Χεϊλονγκτζιάνγκ και μία στη γειτονική Τζιλίν.
Επίσης, ο αριθμός των επιλεγόμενων ασυμπτωματικών φορέων που εντοπίστηκαν, τους οποίους το Πεκίνο δεν συμπεριλαμβάνει στα επιβεβαιωμένα κρούσματα, μειώθηκε σε 10, από 28 που ανακοινώνονταν την Πέμπτη.
Στα νοσοκομεία της Κίνας συνεχίζουν να νοσηλεύονται 1.235 ασθενείς με Covid-19 (69 λιγότεροι από την Πέμπτη), ενώ σε κρίσιμη κατάσταση είναι 27, εννέα λιγότεροι.
Επισήμως, ο επίσημος απολογισμός της πανδημίας στην Κίνα είναι 4.636 νεκροί επί συνόλου 89.681 μολύνσεων.

Πηγή: efsyn

Παλαιότερα άρθρα: