40 χιλιόμετρα φράκτης στα σύνορα FYROM-Ελλάδας

Διαβάστε επίσης

Το γειτονικό κράτος των Σκοπίων αποφάσισε επέκταση του φράκτη που στείνει στα σύνορα με την Ελλάδα. Το συνολικό μήκος του θα φτάσει έως και τα 40 χιλιόμετρα με τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης του γειτονικού κρατιδίου να επιχαίρουν για αυτή την απόφαση και να τονίζουν ότι η χώρα τους έχει κάθε δικαίωμα να προστατέψει τα σύνορά της.

Ο στρατός της ΠΓΔΜ ξεκίνησε από το πρωί του Σαββάτου την τοποθέτηση ενός συρμάτινου φράχτη στην ουδέτερη ζώνη μεταξύ Ειδομένης και Γευγελής, με σκοπό, όπως ανέφεραν οι αρχές της χώρας, “τη δημιουργία ενός βασικού σημείου, από το οποίο θα γίνεται η διέλευση προσφύγων”.

Η “Ντνέβνικ” επικαλείται καλά πληροφορημένες πηγές, που κάνουν λόγο απλώς για την πρώτη φάση της εγκατάστασης του φράχτη, καθώς τις επόμενες ημέρες θα συνεχιστούν οι εργασίες για την επέκτασή του και το μήκος του θα φθάσει τα 40 χλμ, καλύπτοντας το μεγαλύτερο μέρος της προσβάσιμης οριογραμμής μεταξύ ΠΓΔΜ και Ελλάδας.

Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Vecer σημειώνει ότι η απόφαση της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ για την ανέγερση του φράκτη κρίθηκε απαραίτητη, “καθώς οι ελληνικές αρχές, παρά τις οδηγίες της ΕΕ και των κρατών του ‘βαλκανικού διαδρόμου’, σκοπίμως μετέφεραν (σ.σ στα σύνορα με την ΠΓΔΜ) περίπου 2.000 οικονομικούς μετανάστες, για τους οποίους η ΕΕ έχει κλείσει τα σύνορα”. Η ίδια εφημερίδα αναφέρει ότι επί δέκα ημέρες οι μετανάστες αυτοί έχουν μπλοκάρει τη σιδηροδρομική γραμμή προς τα Σκόπια “και σε αυτό το διάστημα οι ελληνικές αρχές δεν προσπάθησαν ούτε μία φορά τους απομακρύνουν ή να τους μετακινήσουν”.

Παλαιότερα άρθρα: