5 τακτικές για να πείσετε τους πάντες ότι έχετε δίκιο

Διαβάστε επίσης

Θέλετε ο λόγος σας να περνάει πάντα; Ή τουλάχιστον να βελτιώσετε τις πιθανότητές σας για να πείσετε τους πάντες ότι έχετε δίκιο;

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε 5 απλά πράγματα που πρέπει να κάνετε, ώστε να γίνετε κατανοητοί και πειστικοί στους συνομιλητές/φίλους/συνεργάτες σας:

1. Να είστε πολιτισμένοι
Φροντίστε να σέβεστε τις απόψεις των άλλων όσο γελοίες και αν σας ακούγονται ή ακόμα και αν δεν συμφωνείτε με αυτές. Θα πρέπει πρώτα να αποδείξετε την αξία του εαυτού σας προκειμένου να κερδίσετε και τον σεβασμό και την εμπιστοσύνη των γύρων σας.

2. Να είστε σίγουροι για ό,τι λέτε
Μια μελέτη του 2013 διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι δεν συμφωνούν πάντα στο σωστό, αλλά σε αυτό που ακούγεται πιο σωστό.
Ο καθηγητής πανεπιστημίου, Bryan Bonner υποστηρίζει, ότι οι άνθρωποι ασυνείδητα επιλέγουν αν συμφωνούν με ανθρώπους ανάλογα με το φύλο, την ηλικία, τη φυλή και γενικότερα με όποιον τους εμπνέει περισσότερο εμπιστοσύνη, παρά ανάλογα με αυτά που πραγματικά ακούνε.

3. Κάντε ανοιχτού τύπου ερωτήσεις
Σε περίπτωση που συζητάτε ή αψιμαχείτε με το αφεντικό σας, τον συνάδελφό σας ή τους φίλους σας, κάντε του ανοιχτού τύπου ερωτήσεις και δώστε του χώρο να απαντήσει ξεδιπλώνοντας τον τρόπο σκέψεις του.

4. Χρησιμοποιείστε γραφήματα
Μια νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Κορνέλ δείχνει ότι οι άνθρωποι εμπιστεύονται περισσότερο τους επιστήμονες. Ένα γράφημα λοιπόν, επιστημονικά τεκμηριωμένο είναι και πιο αξιόπιστο, μιας και το κύρος της επιστήμης δίνει άλλη δύναμη στα λεγόμενα.

5. Πείστε τους ότι οι περισσότεροι συμφωνούν μαζί σας
Προσπαθείστε να εκμεταλλευτείτε το γεγονός πως οι άνθρωποι έχουν την τάση να συμφωνούν με αυτό που πιστεύει η πλειοψηφία ότι είναι σωστό, ακόμα κι αν τα επιχειρήματα που χρησιμοποιείτε ακούγονται κάπως παράξενα.

Παλαιότερα άρθρα: