6.000 μετανάστες σε άθλιες συνθήκες στο Ελληνικό

Διαβάστε επίσης

Ασφυξία επικρατεί στο Ελληνικό το οποίο έχει γίνει μια νέα Ειδομένη με περισσότερους από 6.000 πρόσφυγες και μετανάστες να ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες.

Η διοίκηση της «Ελληνικό ΑΕ» με δραματική επιστολή – έκκληση κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο χώρο προσωρινής φιλοξενίας.

Οι εγκαταστάσεις βρίσκονται σε πλήρη εγκατάλειψη, ενώ δεν χωράνε άλλοι μετανάστες στο εσωτερικό του Ελληνικού, με αποτέλεσμα πολλοί να έχουν κατασκηνώσει στους εξωτερικούς χώρους.

Έκκληση απήθυνε κι ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος: «Μέσα στην αίθουσα αφίξεων οι θερμοκρασίες φτάνουν τους σαράντα βαθμούς. Ο χώρος είναι ακατάλληλος. Δεν θα μπορούσαμε να μείνουμε ούτε ένα εικοσιτετράωρο μέσα. Χθες ζητούσαν να σπάσουν τα τζάμια γιατί η αίθουσα είναι κλειστή, χωρίς παράθυρα.»

Το “Πρώτο Θέμα” χαρακτηρίζει τον καταυλισμό υγειονομική «βόμβα», αφού μετανάστες και πρόσφυγες δεν μπορούν να ικανοποιήσουν τις βιολογικές τους ανάγκες, ενώ, προκειμένου να κάνουν μπάνιο, πηγαίνουν στην απέναντι παραλία του Αγίου Κοσμά.

Παλαιότερα άρθρα: