9 οι νεκροί της επίθεσης σε κινεζικό σιδηροδρομικό σταθμό

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Παντελής

Εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε σιδηροδρομικό σταθμό στην Κίνα καθώς δύο άτομα επιτέθηκαν στο πλήθος που βρισκόταν εκεί με μαχαίρια. Η αστυνομία πυροβόλησε θανάσιμα έναν από τους υπόπτους στο σταθμό της Γκουανγκζού, ενώ ο δεύτερος συνελήφθη και προφυλακίστηκε.

Οι αρχές ανέφεραν ότι ακόμη δεν γνωρίζουν το κίνητρο της επίθεσης και ότι οι συνθήκες της είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Σύμφωνα με βίντεο που δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η επίθεση έλαβε χώρα σε μια πλατεία έξω από το σταθμό. Ένα άλλο οπτικοακουστικό υλικό δείχνει έναν άντρα της ασφάλειας να χτυπά με κλομπ έναν άντρα που κρατά μπαλτά κοντά σε έναν αυτόματο πωλητή.

Τα τελευταία χρόνια, η Κίνα έχει υποστεί μια έξαρση  επιθέσεων με μαχαίρι, ακόμη και εντός των σχολείων.

Μόλις πέρυσι, μια παρατεταμένη επίθεση σε σιδηροδρομικό σταθμό στην πόλη Κούνμιγκ της νοτιοδυτικής Κίνας είχε ως θλιβερό απολογισμό 29 ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους. Σε αυτή την περίπτωση, οι τοπικές αρχές κατηγόρησαν για την επίθεση τους αυτονομιστές στην επαρχία Ξινγιάνγκ.

Παράλληλα, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα μια μη-θανατηφόρα επίθεση με λεπίδα στον πρέσβη των ΗΠΑ στη Νότια Κορέα χαιρετίστηκε από την κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας ως «άξια τιμωρία» που πραγματοποιείται από «το μαχαίρι της δικαιοσύνης».

Πηγές

Guardian
Independent

Παλαιότερα άρθρα: