Φιλοσοφία

Αξίζει ό,τι υπηρετεί αξίες

Κάθε εποχή έχει τα μέσα της. Τα μέσα που εκφράζουν το παλμό και το πνεύμα της. Το 1975, η στροφή της Μεταπολίτευσης εκφράστηκε από την Ελευθεροτυπία. Το 1981, η αλλαγή του ΠΑΣΟΚ έκανε κυρίαρχο συγκρότημα τον ΔΟΛ, με το ΒΗΜΑ και τα ΝΕΑ. Η δεκαετία του ’90 ανέδειξε κυρίαρχη δύναμη την ιδιωτική τηλεόραση. Το 2000 ξεκίνησε η δεκαετία της Καθημερινής, γιατί ήταν – λέει – η εφημερίδα που διάβαζε ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

Για έξι μήνες γράφω αυτά που πιστεύω στο προσωπικό μου blog. Η ανταπόκριση ήταν κάτι παραπάνω από ενθαρρυντική. Τα άρθρα του blog έγιναν σε πάρα πολλές περιπτώσεις «Talk of the Town». Είτε θετικά, είτε αρνητικά, είτε με εμπάθεια, είτε με συμπάθεια, το σημαντικό είναι πως συζητήθηκαν. Το blogging όμως είναι σαν το ποδήλατο. Αν σταματήσεις, πέφτει. Εμείς όχι μόνο δεν σταματάμε, όχι μόνο συνεχίζουμε, αλλά ανεβάζουμε και ταχύτητες.

Μαζί με αξιόλογους ανθρώπους, ανθρώπους με γνώση και καλή πληροφόρηση, με τους οποίους μοιράστηκα όλο αυτό το διάστημα ιδέες και απόψεις, αποφασίσαμε να κάνουμε το επόμενο μεγάλο βήμα. Το προσωπικό blog πλέον μεγαλώνει και διευρύνεται. Ανοίγει σε ανθρώπους που έχουν τη θέληση, την όρεξη, το μεράκι να συνεισφέρουν καθημερινά με την άποψή τους για τα τεκταινόμενα και για το πώς θα πρέπει να μοιάζει αυτή η χώρα στα επόμενα χρόνια.

Από blog του ενός, εξελισσόμαστε σε blog πολλών και διαφορετικών μεταξύ τους ανθρώπων. Ένα «πολύ – blog», με το δικό μου όνομα και τη δική μου υπογραφή, να εγγυάται την καθαρότητα των απόψεων που διατυπώνονται, άσχετα με το αν συμφωνώ ή διαφωνώ προσωπικά μαζί τους.

Με την ελευθερία της έκφρασης και τη δύναμη της άποψης ξεκινάμε μια συναρπαστική online και mobile περιπέτεια. Σε καιρούς που έχουμε ως κοινωνία, περισσότερο από ποτέ, ανάγκη την δημιουργικότητα, την έμπνευση, τις πρακτικές λύσεις, την αμεσότητα στην επικοινωνία, σε προσκαλούμε να έρθεις και εσύ μαζί μας και να γίνεις μέρος της περιπέτειας αυτής.

Είμαστε βέβαιοι πως το ελληνικό μυαλό μπορεί να νικήσει! Αρκεί, να τρέφεται σωστά…

Welcome on board!