Αιώνια λάμψη: Η Ιζαμπέλα Ροσελίνι, στα 65 της, μεταμορφώνεται με τη δύναμη του μακιγιάζ

Διαβάστε επίσης

Το 1996, πριν γίνει 44 ετών, η Ιζαμπέλα Ροσελίνι απολύθηκε από την βιομηχανία καλλυντικών Lancome μετά από 14 χρόνια συνεργασίας. Το σαγηνευτικό και φινετσάτο πρόσωπό της αποτελούσε το «σήμα» της εταιρείας. Όμως το πρόσωπο μιας ηθοποιού που μεγαλώνει είναι μια συνεχής υπενθύμιση του γήρατος, συνεπώς δε το ήθελαν. Η δεκαετία απαιτούσε απόλυτη νεότητα, έτσι η Ροσελίνι αντικαταστάθηκε από το πρόσωπο της Ζυλιέτ Μπινός που ήταν 12 χρόνια νεώτερή της. Καστανή και αυτή, φινετσάτη, αλλά χωρίς ρυτίδες, έδινε άλλη προοπτική στα προϊόντα ομορφιάς.

Στη συνέντευξη που έδωσε στον Guardian, στα κεντρικά γραφεία της Lancome στο Παρίσι, η Ροσελίνι λέει ότι η περίοδος εκείνη ήταν σκληρή και δύσκολη, ανησύχησε οικονομικά, έκλαψε και έπαθε κατάθλιψη έχοντας δυο ανήλικα παιδιά και βλέποντας την καταστροφική στην καριέρα της επίδραση του χρόνου. Η Lancome ξαναζήτησε από τη Ροσελίνι να είναι μοντέλο της σήμερα, στα 64 της χρόνια. Νιώθει κολακευμένη και εξηγεί τις αλλαγές που έχουν γίνει σε αυτά τα είκοσι χρόνια. Το μακιγιάζ όπως λέει δεν είναι κάτι που γίνεται για να αποπλανήσει μια γυναίκα τους άντρες, το κάνει ακόμα και για να πάει να δει τη φίλη της.

Η σημερινή διευθύντρια της Lancome είναι εκείνη που τη ζήτησε πίσω. Η εταιρεία συμπληρώνει τα 82 χρόνια ζωής και η διευθύντριά της σκέφτηκε ότι η φίρμα μπορεί να έχει ως μοντέλα γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας, όπως σκέφτηκαν και τις αλλαγές που έχουν γίνει σε ότι αφορά στις γυναίκες τα τελευταία 80 χρόνια, δε μπορούσαν να ψηφίσουν ή να έχουν δική τους ιδιοκτησία πράγματα που φαντάζουν σήμερα απίθανα.

Δείτε ένα βίντεο με το μακιγιάζ της άνοιξης 2018:

Η Ροσελίνι κόρη δυο ιερών τεράτων της τέχνης της Ίνγκριντ Μπέργκμαν και του Ρομπέρτο Ροσελίνι γεννήθηκε μέσα σε ένα σκάνδαλο. Την θρυλική σχέση των γονιών της σε μια κοινωνία συντηρητική που θεωρούσε τη μητέρα της παράδειγμα προς αποφυγήν. Όσοι την γνωρίζουν μιλούν για μια δυναμική προσωπικότητα που κατάφερε να μη συντριβεί από το βάρος του ονόματος των γονιών της και έκανε τη δική της καριέρα, με το όνομά της να έχει το μεγαλύτερο κασέ στον κόσμο της μόδας.

Μούσα σκηνοθετών, μεγάλων φωτογράφων η Ροσελίνι κατάφερε να είναι μια ανεξάρτητη γυναίκα παρά τις σχέσεις της με εξίσου διάσημους άντρες όπως ο Μάρτιν Σκορσέζε, ο Ντέιβιντ Λιντς, ο Γκάρι Όλντμαν. Για τον Λίντς έχει πεί :«Ο Ντέιβιντ ήταν ο έρωτας της ζωής μου. Πίστευα ότι με αγαπά το ίδιο, αλλά προφανώς έκανα λάθος. Πίστευα ότι ήμασταν ένα ευτυχισμένο ζευγάρι, αλλά αγαπούσε μια άλλη γυναίκα. Το πιο δύσκολο ήταν ότι δεν μπορούσα να εμπιστευθώ πια το ένστικτό μου… Για να το ξεπεράσω, με βοήθησε η ψυχοθεραπεία και ο χρόνος».

Η μητέρα της είχε πει ότι δεν υπάρχει δουλειά για τις γυναίκες μεταξύ 45 και 60 ετών, επειδή βρίσκονται στο ενδιάμεσο. Δεν είναι αρκετά νέες για να παίξουν τα νεαρά κορίτσια ούτε πολύ μεγάλες για να παίξουν τις μαμάδες ή τις μάγισσες. Έτσι, υπάρχει μια περίοδος 15 ετών, που βρίσκονται στο κενό. Στη συνέχεια, μετά από τα 60, η δουλειά έρχεται πίσω. Η Ιζαμπέλα Ροσελίνι θεωρεί την Έλεν Μίρεν και την Μάγκι Σμιθ, τις πιο καυτές γυναίκες στον πλανήτη. Όσο για τη δική της ιστορία; Πιστεύει ότι βρίσκεται στο τελευταίο κεφάλαιο. Ένα αίσιο τέλος.

Παλαιότερα άρθρα: