Airbnb για κορωνοϊό – Τι ισχύει για κρατήσεις και ακυρώσεις;

Διαβάστε επίσης

Ο φόβος για τον ιό οδήγησε σε αύξηση της ζήτησης για ταξιδιωτική ασφάλιση, με τους καταναλωτές να θέλουν ένα δίχτυ ασφαλείας αν καταλήξουν να χρειαστεί να ακυρώσουν ένα ταξίδι. Αλλά, τι συμβαίνει αν χρειαστεί να ακυρώσετε μια κράτηση Airbnb;

Συνήθως, οι κρατήσεις που γίνονται μέσω της πλατφόρμας εμπίπτουν σε μία από τις έξι κατηγορίες που υπαγορεύουν πόσο αυστηρή είναι η πολιτική ακύρωσης. Αυτές κυμαίνονται από «ευέλικτο» έως «εξαιρετικά αυστηρό» πλαίσιο. Ωστόσο, η εταιρεία έχει αναπτύξει μια ξεχωριστή πολιτική για κρατήσεις που πρέπει να αλλάξουν λόγω ζητημάτων που σχετίζονται με τον κορωνοϊό.

Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας επιβεβαίωσε στο CNBC ότι η «πολιτική έκτακτων/ελαφρυντικών περιστάσεων» της Airbnb εφαρμόζεται σε οποιαδήποτε κράτηση όπου ο φιλοξενούμενος ή ο επισκέπτης πρέπει να ακυρώσει την κράτηση προκειμένου να συμμορφωθεί με τους περιορισμούς που εφαρμόζουν κυβερνητικές ή υγειονομικές αρχές.

Αυτό σημαίνει ότι οι ταξιδιώτες ή οι οικοδεσπότες Airbnb μπορούν να αλλάξουν ή να ακυρώσουν μια κράτηση δωρεάν αν η κράτηση βρίσκεται σε τοποθεσία που επηρεάζεται από μέτρα περιορισμού, ταξιδιωτικές προειδοποιήσεις ή ταξιδιωτικούς περιορισμούς. Οι κρατήσεις στην ηπειρωτική Κίνα, τη Νότια Κορέα και ορισμένες περιοχές της βόρειας Ιταλίας ήδη εμπίπτουν σήμερα στην κατηγορία αυτή.

Οι επισκέπτες που ταξιδεύουν από μια περιοχή που πλήττεται σοβαρά μπορούν επίσης να ακυρώσουν τις κρατήσεις τους δωρεάν. Πολλές κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, της Αυστραλίας και των ΗΠΑ έχουν εκδώσει προειδοποιήσεις που συμβουλεύουν τους πολίτες τους να μην ταξιδεύουν σε πληγείσες περιοχές, όπως η Κίνα, η Νότια Κορέα και μέρη της Ιταλίας. Ωστόσο, καθώς ο ιός συνεχίζει να εξαπλώνεται σε νέες περιοχές, περισσότεροι προορισμοί θα μπορούσαν σύντομα να εφαρμοστούν.

Οι άνθρωποι που δεν μπορούν να ταξιδέψουν λόγω ακυρώσεων πτήσεων που σχετίζονται με τον κορωνοϊό είναι επίσης σε θέση να ακυρώσουν τις κρατήσεις τους Airbnb χωρίς καμία επιβάρυνση στο πλαίσιο της πολιτικής. Ισχύει επίσης για τους φιλοξενούμενους ή τους οικοδεσπότες που έπρεπε να αλλάξουν τα ταξιδιωτικά τους σχέδια προκειμένου να «εκτελέσουν καθήκοντα ελέγχου υγείας ή ασθένειας σε σχέση με την επιδημία COVID-19», καθώς και όποιον διαγνώσθηκε με COVID-19 ή ύποπτα κρούσματα. Τι γίνεται αν οι επισκέπτες απλά δεν θέλουν να ταξιδέψουν; Η αρχική πολιτική ακύρωσης θα ισχύει για τους επισκέπτες ή τους οικοδεσπότες που ακυρώνουν μια κράτηση λόγω φόβων για τον ιό, εάν δεν επηρεάζονται άμεσα από αυτόν, τις σχετικές προειδοποιήσεις ταξιδιού ή τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς. «Λαμβάνοντας υπόψη τους κινδύνους για την υγεία και την ασφάλεια που συνεπάγεται αυτός ο ιός, ζητούμε από όλους τους οικοδεσπότες και τους επισκέπτες να ανατρέξουν στην ταξιδιωτική καθοδήγηση και στις συμβουλές υγείας των τοπικών αρχών που σχετίζονται με αυτό το ξέσπασμα, πέραν της παγκόσμιας καθοδήγησης από την ΠΟΥ», δήλωσε η Airbnb.

«Καλούμε την κοινότητα μας να λάβει τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης για να προστατεύσει τον εαυτό σας όταν ταξιδεύει ή φιλοξενεί». Εμπειρογνώμονες δήλωσαν στο CNBC ότι αναμένουν από ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να ακυρώσουν ή να αναβάλουν τις διακοπές τους φέτος λόγω φόβων για ανατροπή του κορωνοϊού. Η ανακοίνωση στη σελίδα της Airbnb . Πληροφορίες και πολιτική ειδικών περιστάσεων για την επιδημία του κορωνοϊού Σχετικά με την επιδημία του κοροναϊού (COVID-19) Στις 30 Ιανουαρίου 2020, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης διεθνούς ενδιαφέροντος για τη δημόσια υγεία σχετικά με την πρόσφατη επιδημία του κορωνοϊού, γνωστού ως COVID-19. Ζητούμε από όλους τους οικοδεσπότες και τους επισκέπτες να ανατρέξουν στις ταξιδιωτικές οδηγίες και τις συμβουλές υγείας των τοπικών αρχών που σχετίζονται με αυτήν την επιδημία, καθώς και στην παγκόσμια οδηγία από τον ΠΟΥ. Σας συνιστούμε να λάβετε τις απαραίτητες προφυλάξεις προστασίας όταν ταξιδεύετε ή φιλοξενείτε επισκέπτες.

Ακολουθεί μια λίστα με πληροφορίες προς δική σας διευκόλυνση. Επικοινωνήστε με τις αρμόδιες τοπικές αρχές αν δεν εμφανίζονται σχετικές πληροφορίες παρακάτω. Καθώς η κατάσταση είναι σε εξέλιξη, να ενημερώνεστε συχνά από τις αρμόδιες αρχές για τυχόν πληροφορίες που σας αφορούν. Πολιτική ειδικών περιστάσεων για την επιδημία του κορωνοϊού Η πολιτική ειδικών περιστάσεων καλύπτει τους οικοδεσπότες και τους επισκέπτες μας που έχουν κάνει κρατήσεις που πληρούν τις προϋποθέσεις και επηρεάζονται από την επιδημία του κορωνοϊού (COVID-19). Παρακολουθούμε στενά τις επίσημες οδηγίες από τις τοπικές κυβερνητικές και υγειονομικές αρχές και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας προκειμένου να υποστηρίξουμε την υγεία και την ευημερία της κοινότητάς μας σε περιοχές που επηρεάζονται σοβαρά. Καθώς η κατάσταση είναι σε εξέλιξη, θα επανεκτιμούμε και θα ενημερώνουμε συνεχώς αυτήν την πολιτική.

Αν το ταξίδι σας καλύπτεται από την πολιτική, θα έχετε την επιλογή να ακυρώσετε την κράτησή σας για κατάλυμα ή Εμπειρία στην Airbnb χωρίς χρέωση. Αν ταξιδεύετε ή φιλοξενείτε επισκέπτες σε περιοχή που έχει επηρεαστεί σοβαρά και μπορούμε να αναγνωρίσουμε την τοποθεσία και τα στοιχεία της κράτησής σας όπως περιγράφεται παρακάτω, ενδέχεται να ειδοποιηθείτε ότι η κράτησή σας πληροί αυτόματα τις προϋποθέσεις στη σελίδα με τα στοιχεία της κράτησης. Αν η κράτησή σας πληροί τις προϋποθέσεις βάσει αυτής της πολιτικής αλλά δεν έχετε λάβει ειδοποίηση, επικοινωνήστε μαζί μας.

Ηπειρωτική Κίνα

Για κρατήσεις στην ηπειρωτική Κίνα Αν ταξιδεύετε εντός της ηπειρωτικής Κίνας, η πολιτική ειδικών περιστάσεων ισχύει για κρατήσεις που έχουν γίνει έως και 28 Ιανουαρίου 2020, με ημερομηνία άφιξης έως και 1 Απριλίου 2020. Αν ταξιδεύετε στην ηπειρωτική Κίνα από οποιοδήποτε μέρος εκτός της ηπειρωτικής Κίνας, η πολιτική ειδικών περιστάσεων ισχύει για κρατήσεις που έχουν γίνει έως και την 1η Φεβρουαρίου 2020, με ημερομηνία άφιξης έως και 1 Απριλίου 2020. Για οικοδεσπότες με κρατήσεις στην ηπειρωτική Κίνα Αν ο επισκέπτης σας ταξιδεύει από την ηπειρωτική Κίνα, η πολιτική ειδικών περιστάσεων ισχύει για κρατήσεις που έχουν γίνει έως και 28 Ιανουαρίου 2020, με ημερομηνία άφιξης έως και 1 Απριλίου 2020. Αν ο επισκέπτης σας ταξιδεύει εκτός της ηπειρωτικής Κίνας, η πολιτική ειδικών περιστάσεων ισχύει για κρατήσεις που έχουν γίνει έως και την 1η Φεβρουαρίου 2020, με ημερομηνία άφιξης έως και 1 Απριλίου 2020. Για κρατήσεις με επισκέπτες που ταξιδεύουν από την ηπειρωτική Κίνα σε προορισμούς εκτός της ηπειρωτικής Κίνας Η πολιτική ειδικών περιστάσεων ισχύει για κρατήσεις που έχουν γίνει έως και την 1η Φεβρουαρίου 2020, με ημερομηνία άφιξης έως και 1 Απριλίου 2020. Η πολιτική αυτή ισχύει για επισκέπτες που ταξιδεύουν από την ηπειρωτική Κίνα με κρατήσεις εκτός της ηπειρωτικής Κίνας ή για οικοδεσπότες εκτός ηπειρωτικής Κίνας με επισκέπτες που ταξιδεύουν από την ηπειρωτική Κίνα.

Ιταλία

Για επισκέπτες με κρατήσεις στην Ιταλία Αν ταξιδεύετε προς ή εντός των περιοχών της Λομβαρδίας, του Βένετο ή της Εμίλια-Ρομάνια της Ιταλίας, η πολιτική ειδικών περιστάσεων ισχύει για κρατήσεις που έχουν γίνει μέχρι και τις 29 Φεβρουαρίου 2020, με ημερομηνία άφιξης έως τις 14 Μαρτίου 2020. Για οικοδεσπότες με κρατήσεις στην Ιταλία Αν είστε οικοδεσπότης στις περιοχές της Λομβαρδίας, του Βένετο ή της Εμίλια-Ρομάνια της Ιταλίας, η πολιτική ειδικών περιστάσεων ισχύει για κρατήσεις που έγιναν έως τις 29 Φεβρουαρίου 2020, με ημερομηνία άφιξης έως τις 14 Μαρτίου 2020. Για κρατήσεις με επισκέπτες που ταξιδεύουν από την Ιταλία σε προορισμούς εκτός Ιταλίας Η πολιτική ειδικών περιστάσεων ισχύει για κρατήσεις που έγιναν έως τις 29 Φεβρουαρίου 2020, με ημερομηνία άφιξης έως τις 14 Μαρτίου 2020. Η πολιτική αυτή ισχύει για επισκέπτες που ταξιδεύουν από τις περιφέρειες της Λομβαρδίας, του Βένετο ή της Εμίλια-Ρομάνια της Ιταλίας με κρατήσεις εκτός αυτών των περιοχών ή για οικοδεσπότες εκτός αυτών των περιφερειών της Ιταλίας με επισκέπτες που ταξιδεύουν από τη Λομβαρδία, το Βένετο ή την Εμίλια-Ρομάνια.

Νότια Κορέα

Για επισκέπτες με κρατήσεις στη Νότια Κορέα Αν ταξιδεύετε προς ή εντός της Νότιας Κορέας, η πολιτική ειδικών περιστάσεων ισχύει για κρατήσεις που έχουν γίνει έως και 25 Φεβρουαρίου 2020, με ημερομηνία άφιξης έως και 23 Μαρτίου 2020. Για οικοδεσπότες με κρατήσεις στη Νότια Κορέα Αν φιλοξενείτε στη Νότια Κορέα, η πολιτική ειδικών περιστάσεων ισχύει για κρατήσεις που έχουν γίνει έως και 25 Φεβρουαρίου 2020, με ημερομηνία άφιξης έως και 23 Μαρτίου 2020. 7.3.2020 Κοροναϊός: Είναι σοβαρός, αλλά υπάρχουν 9 λόγοι για να παραμείνουμε ψύχραιμοι Για κρατήσεις με επισκέπτες που ταξιδεύουν από τη Νότια Κορέα σε προορισμούς εκτός της Νότιας Κορέας Η πολιτική ειδικών περιστάσεων ισχύει για κρατήσεις που έχουν γίνει έως και 25 Φεβρουαρίου 2020, με ημερομηνία άφιξης έως και 23 Μαρτίου 2020. Η πολιτική αυτή ισχύει για επισκέπτες που ταξιδεύουν από τη Νότια Κορέα με κρατήσεις εκτός Νότιας Κορέας ή για οικοδεσπότες εκτός Νότιας Κορέας, οι οποίοι φιλοξενούν επισκέπτες που ταξιδεύουν από τη Νότια Κορέα.

Άλλα παγκόσμια σενάρια για τα οποία απαιτούνται αποδεικτικά στοιχεία Η πολιτική ειδικών περιστάσεων ισχύει για όλες τις κρατήσεις οικοδεσποτών ή επισκεπτών από όλο τον κόσμο που πρέπει να αλλάξουν ή να ακυρώσουν το ταξίδι τους: Για λόγους συμμόρφωσης με τα περιοριστικά μέτρα για τον έλεγχο της νόσου που εφαρμόζονται από τις αρμόδιες κυβερνητικές ή υγειονομικές αρχές. Για λόγους υγείας ή για τον έλεγχο της νόσου σε σχέση με την επιδημία COVID-19. Ως αποτέλεσμα ακυρώσεων πτήσεων ή επίγειων μεταφορών που έγιναν από αεροπορική εταιρεία ή πάροχο επίγειων μεταφορών λόγω της επιδημίας COVID-19. Σε περίπτωση που διαγνωστούν ή υπάρχουν υποψίες ότι έχουν προσβληθεί από την επιδημία COVID-19 από ιατρική ή υγειονομική αρχή.

Ζητούμε από όλα τα μέλη της κοινότητας να λαμβάνουν υπόψη τον σεβασμό, την ένταξη και την πολιτική μας κατά των διακρίσεων όταν επικοινωνούν με άλλα μέλη της κοινότητάς μας. Τι συμβαίνει αν πρέπει να ακυρώσω λόγω έκτακτης ανάγκης ή αναπόφευκτης περίστασης; Ενδέχεται να μπορούμε να σας επιστρέψουμε τα χρήματά σας ή να καταργήσουμε τις ποινές ακύρωσης αν χρειάζεται να ακυρώσετε λόγω απροσδόκητων περιστάσεων, τις οποίες δεν μπορείτε να ελέγξετε.

Παρακάτω θα βρείτε μια λίστα με περιπτώσεις που καλύπτονται από την Πολιτική Ειδικών Περιστάσεων. Πριν ακυρώσετε, ελέγξτε αν η περίπτωσή σας συμπεριλαμβάνεται στην παρακάτω λίστα και αν μπορείτε να προσκομίσετε τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Είναι σημαντικό να έχετε υπόψη ότι οι ακυρώσεις χωρίς ποινή ισχύουν μόνο για ειδικές περιστάσεις που λαμβάνουν χώρα πριν από την επίσημη ημερομηνία άφιξης για την κράτησή σας. Επιπλέον, η Πολιτική Ειδικών Περιστάσεων δεν ισχύει για κρατήσεις της Luxe ή της Luxury Retreats, οι οποίες υπόκεινται σε ξεχωριστή Πολιτική Επιστροφής Χρημάτων Επισκέπτη της Luxe. Περιπτώσεις για τις οποίες απαιτούνται δικαιολογητικά Θάνατος οικοδεσπότη, επισκέπτη ή συνοικοδεσπότη, επιπλέον επισκέπτη, συγγενή πρώτου βαθμού ή φροντιστή. Θα χρειαστεί να προσκομίσετε ένα από τα παρακάτω δικαιολογητικά: Πιστοποιητικό θανάτου Αναγγελία θανάτου Ειδησεογραφικό άρθρο όπου αναφέρεται το όνομα του αποθανόντα Αναφορά της αστυνομίας Μη αναμενόμενη σοβαρή ασθένεια ή τραυματισμός οικοδεσπότη ή μέλους της ομάδας ταξιδιωτών. Θα σας ζητηθεί να προσκομίσετε γνωμάτευση γιατρού, στην οποία θα επιβεβαιώνεται η αδυναμία του ατόμου να φιλοξενήσει ή να ταξιδέψει λόγω απροσδόκητης, σοβαρής ασθένειας ή τραυματισμού.

Η ημερομηνία της γνωμάτευσης θα πρέπει επίσης να είναι μεταγενέστερη της ημερομηνίας που έγινε η κράτηση και να προσκομίζεται εντός 14 ημερών από την ακύρωση. Προς το παρόν, τυχόν προϋπάρχουσες συνθήκες που είναι γνωστές στον χρήστη τη στιγμή της κράτησης δεν καλύπτονται από την Πολιτική Ειδικών Περιστάσεων. Υποχρεώσεις λόγω κυβερνητικής εντολής, όπως η υπηρεσία ως ένορκος, οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί, η παράσταση σε δικαστήριο και οι στρατιωτικές υποχρεώσεις. Θα σας ζητηθεί να προσκομίσετε ένα αντίγραφο της επίσημης ειδοποίησης, με ημερομηνία που θα πρέπει να είναι μεταγενέστερη της ημερομηνίας που έγινε η κράτηση, και όπου θα αναγράφεται το όνομα του ατόμου που θα εκπληρώσει την υποχρέωση.

Απροσδόκητη ζημιά στην ιδιοκτησία, επισκευές και προβλήματα παροχών στο κατάλυμα, που καθιστούν επικίνδυνη τη φιλοξενία επισκεπτών ή που δεν επιτρέπουν στους επισκέπτες την πρόσβαση σε βασικές παροχές, όπως το τρεχούμενο νερό. Δεν περιλαμβάνονται προγραμματισμένες εργασίες ανακαίνισης. Θα σας ζητηθεί να προσκομίσετε όλα τα παρακάτω δικαιολογητικά: Αποδεικτικό ότι η επίλυση του προβλήματος είναι σε εξέλιξη Εκτίμηση για το πότε θα επιλυθεί το πρόβλημα Τιμολόγιο για τις επισκευές που πραγματοποιούνται Φωτογραφίες της ζημιάς Προβλήματα στις μετακινήσεις που καθιστούν αδύνατη τη μετάβαση προς τον προορισμό, συμπεριλαμβανομένων κλειστών δρόμων και ακυρώσεων πτήσεων λόγω κλειστών αεροδρομίων όταν δεν υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι μετάβασης στον προορισμό.

Σε αυτά τα προβλήματα συμπεριλαμβάνονται δρόμοι που έκλεισαν και πτήσεις που ακυρώθηκαν λόγω φυσικών καταστροφών, όπως είναι οι σεισμοί και οι σφοδρές καταιγίδες. Θα σας ζητηθεί να προσκομίσετε ειδοποίηση σχετικά με τον αποκλεισμό του δρόμου ή δικαιολογητικά από την αεροπορική εταιρεία ότι η πτήση σας ακυρώθηκε και δικαιολογητικά που επιβεβαιώνουν ότι δεν είναι δυνατό να ταξιδέψετε στον προορισμό σας. Ακυρώσεις τρένων, λεωφορείων ή πλοίων για τα οποία δεν υπήρχαν εναλλακτικά δρομολόγια την ίδια ημέρα. Θα σας ζητηθεί να προσκομίσετε δικαιολογητικά που αποδεικνύουν με σαφήνεια ότι η υπηρεσία μεταφορών δεν λειτουργούσε εκείνη την ημέρα, όπως ένα στιγμιότυπο οθόνης του ιστότοπου της εταιρείας ή έναν σύνδεσμο με την επίσημη δήλωση της υπηρεσίας μεταφορών.

Περιπτώσεις όπου απαιτείται ειδικός έλεγχος Δεν χρειάζονται δικαιολογητικά για αυτές τις περιπτώσεις, αλλά η εξειδικευμένη ομάδα μας θα ελέγξει κάθε περίπτωση, για να διαπιστωθεί αν επηρεάζεστε άμεσα. Κρατήσεις μέσω Open Homes που έχουν ακυρωθεί. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Open Homes. Φυσικές καταστροφές, τρομοκρατικές ενέργειες και πολιτικές αναταραχές που δεν επιτρέπουν στον επισκέπτη να ταξιδέψει προς ή από κάποιον προορισμό ή που καθιστούν επικίνδυνη τη φιλοξενία επισκεπτών. Επιδημίες νόσων ή ασθένειες που επηρεάζουν με αιφνίδιο τρόπο μια περιοχή ή μια ολόκληρη ομάδα ανθρώπων. Δεν περιλαμβάνονται υπάρχουσες ασθένειες που σχετίζονται με μια περιοχή, όπως η ελονοσία στην Ταϊλάνδη ή ο δάγκειος πυρετός στη Χαβάη. Τυχόν αλλαγές στην πολιτική μας σχετικά με την έξαρση μιας ασθένειας και το πεδίο εφαρμογής μιας πολιτικής, θα καθορίζονται με βάση τις ανακοινώσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και των τοπικών αρχών.

Ταξιδιωτικοί περιορισμοί που επιβάλλονται από την κυβέρνηση, την υπηρεσία επιβολής του νόμου ή τον στρατό, που περιορίζουν τη μετάβαση προς ή από το κατάλυμα ή την τοποθεσία της εμπειρίας. Συμβουλές για απειλές κατά της ασφάλειας και της προστασίας που εκδίδονται για την τοποθεσία του καταλύματος ή της εμπειρίας, ή την τοποθεσία αναχώρησης του επισκέπτη. Σημαντικές διακοπές στις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας που επηρεάζουν την περιοχή του καταλύματος ή της εμπειρίας. Αλλαγές στις προϋποθέσεις έκδοσης βίζας ή διαβατηρίου που καθιστούν αδύνατο το ταξίδι προς τον προορισμό. Δεν περιλαμβάνεται η απώλεια ή η λήξη των ταξιδιωτικών εγγράφων.

Τι να κάνετε στη συνέχεια Αν έχετε επιβεβαιώσει ότι η περίπτωσή σας πληροί τις παραπάνω προϋποθέσεις, ακυρώστε την κράτησή σας για κατάλυμα ή για Εμπειρία στην Airbnb. Αν η κράτησή σας εμπίπτει σε κάποια από τις αναγραφόμενες ειδικές περιστάσεις, θα λάβετε ειδοποίηση ότι έχετε δικαίωμα να ακυρώσετε την κράτησή σας χωρίς ποινές και να λάβετε πλήρη επιστροφή χρημάτων αν είστε επισκέπτης. Αν δεν εμφανιστεί αυτόματα κάποια ειδοποίηση για ακύρωση της κράτησης χωρίς ποινές, ακυρώστε εσείς την κράτηση και επικοινωνήστε μαζί μας για να υποβάλετε μια αξίωση. Θα σας καθοδηγήσουμε στα επόμενα βήματα, όπου θα πρέπει να υποβάλετε τα όποια απαιτούμενα δικαιολογητικά και να περιμένετε να ελεγχθεί η υπόθεσή σας από την ομάδα μας. Τα αιτήματα αυτά πρέπει να υποβάλλονται εντός 14 ημερών από την ακύρωση.

Πηγή: www.lifo.gr

Παλαιότερα άρθρα: