Η ΝΔ ζητά έκτακτη σύγκλιση της Επιτροπής Εξοπλισμών για τα βλήματα στη Σαουδική Αραβία

Διαβάστε επίσης

Η ΝΔ υπέβαλε, το πρωί της Τρίτης, μια μέρα μετά τη συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών, αίτημα έκτακτης σύγκλησης της Επιτροπής Εξοπλισμών της Βουλής -κεκλεισμένων των θυρών- με σκοπό την πλήρη ενημέρωση των βουλευτών με την ακρόαση όλων των εμπλεκομένων στο σκάνδαλο της πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία.

Μεταξύ άλλων, η Αξιωματική Αντιπολίτευση ζητεί να παρουσιαστούν ενώπιον της Επιτροπής Εξοπλισμών και να την ενημερώσουν αναλυτικά, ο Έλληνας πρέσβης στη Σαουδική Αραβία Πολυχρόνης Πολυχρονίου, ο πρόξενος στο Ριάντ Ηλίας Κλουβάτος, ο γενικός διευθυντής Εξοπλισμών του υπουργείου Αμύνης Αντιναύαρχος Κυριάκος Κυριακίδης, ο πρώην γενικός διευθυντής Εξοπλισμών Αντιπτέραρχος Κοσμάς Βούρης, ο διοικητής της ΕΥΠ Γιάννης Ρουμπάτης, ο αποπεμφθείς από τον Πάνο Καμμένο Ταξίαρχος Μιχαήλ Παπαδάκης, ο επιχειρηματίας μεσάζοντας Βασίλης Παπαδόπουλος, ο οικονομολόγος Τζον Σφακιανάκης, καθώς και όλοι οι αξιωματικοί που υπέγραψαν στις 14/6/2017 το φύλλο ενημερώσεως εισηγήσεως, υποδηλώνοντας ότι ο εντολέας για την υπογραφή της σύμβασης με τον μεσάζοντα Βασίλη Παπαδόπουλο ήταν ο υπουργός Αμύνης Πάνος Καμμένος.

Η Νέα Δημοκρατία ζήτησε επίσης την ακρόαση και του Διευθύνοντος Συμβούλου των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ), κ. Θεόφιλου Βασιλείου, προκειμένου να ενημερώσει τους βουλευτές αν έχουν ήδη υπογραφεί και πόσες συμβάσεις των ΕΑΣ με τον κ. Βασίλη Παπαδόπουλο.

Παλαιότερα άρθρα: