Ακάρ: Η Ελλάδα έχει επεκτατικές βλέψεις

Διαβάστε επίσης

Στη βάση των τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων στα σύνορα με το Ιράκ, βρέθηκε σήμερα ο Χουλουσί Ακάρ, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων και άλλους ανώτατους αξιωματικούς, προκειμένου να επεισκεφθεί στρατιώτες για τη γιορτή των μουσουλμάνων που σηματοδοτεί το τέλος του Ραμαζανιού.

Στη διάρκεια των δηλώσεών του, ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας έστρεψε και πάλι τα πυρά του στην Ελλάδα, την οποία κατηγόρησε για «προκλητικότητα» και «απειλητική ρητορική», για «παραχάραξη» ιστορίας, χαρτών και διεθνών συμφωνιών.

«Οι Έλληνες γείτονές μας πρέπει να εγκαταλείψουν τη γλώσσα της πρόκλησης. Όσοι αναφέρουν ότι η Τουρκία έχει επεκτατικές βλέψεις, πρέπει να δουν τον χάρτη μεταξύ 1821-2020, η Ελλάδα έχει τέτοιες βλέψεις» τόνισε μεταξύ άλλων.

Ο ίδιος διεμήνυσε πως «δεν απειλούμε κανέναν με τους S-400» ενώ αναφερόμενο στην προσέγγιση της Άγκυρας στην Αίγυπτο, σημείωσε πως «η βελτίωση των σχέσεων θα είναι επωφελής και για τις δύο πλευρές. Οι καλές σχέσεις ανάμεσα σε Τουρκία-Λιβύη-Αίγυπτο, θα ωφελήσουν σοβαρά τις χώρες.»

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Παλαιότερα άρθρα: