Ακόμη 4,5 εκατομμύρια αυτοκίνητα ανακαλεί η Honda σε όλο τον κόσμο

Διαβάστε επίσης

Η αυτοκινητοβιομηχανία Honda ανακοίνωσε σήμερα την ανάκληση άλλων 4,5 εκατομμυρίων οχημάτων παγκοσμίως εξαιτίας των ελαττωματικών αερόσακων της προμηθεύτριάς της εταιρίας Takata, φτάνοντας συνολικά τα 24,5 εκατομμύρια αυτοκίνητα που έχει ανακαλέσει για τον ίδιο λόγο.

«Στο πλαίσιο των ερευνών τις οποίες κάθε αυτοκινητοβιομηχανία πραγματοποιεί στα αυτοκίνητά της που ήδη κυκλοφορούν, εντοπίσαμε μια βλάβη στον μηχανισμό που φουσκώνει τον αερόσακο, γεγονός μας έκανε να ανησυχήσουμε και να ζητήσουμε αυτή την προληπτική ανάκληση», εξηγεί η εταιρεία.

Δεκάδες εκατομμύρια αυτοκίνητα στον κόσμο έχουν ανακληθεί ώστε να ανακατασταθεί ο ελαττωματικός εξοπλισμός που ευθύνεται μέχρι σήμερα για τον θάνατο τουλάχιστον οκτώ ανθρώπων και την πρόκληση πολλών ατυχημάτων.

Η κατασκευάστρια εταιρεία των αερόσακων, η Takata, είχε ανακοινώσει στις αρχές Ιουνίου ότι αναζητούσε ακόμη τη βασική αιτία αυτής της βλάβης και δεσμεύτηκε να τροποποιήσει τον σχεδιασμό των αεροσάκων. Παράλληλα, εξήγησε ότι προσπαθεί να αλλάξει το χημικό συνθετικό που χρησιμοποιείται, το νιτρικό αμμώνιο, το οποίο συχνά ενοχοποιείται για το πρόβλημα.

Παλαιότερα άρθρα: