Ακόμη φυλλοροεί ο ΣΥΡΙΖΑ: Παραίτηση Κορωνάκη

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Ο Τάσος Κορωνάκης είχε παραιτηθεί από τη θέση του Γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, λίγο καιρό μετά την ψήφιση του μνημονίου. Είχε παραμείνει στο ΣΥΡΙΖΑ αλλά στοχευμένα κρατώντας κάποιες αποστάσεις.

Εχθές το βράδυ συναντήθηκε με τον Γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Ρήγα και του δήλωσε την παραίτησή του από μέλος της ΚΕ και την διαγραφή του από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι γνωστό πως εδώ και καιρό έχω αποστασιοποιηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ. Καθώς οι λόγοι που με οδήγησαν στην παραίτηση μου συνεχίζουν να ισχύουν, και η απόσταση μου από την κυβερνητική πολιτική συνεχώς μεγαλώνει, σήμερα συναντήθηκα με τον νέο γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και του δήλωσα την παραίτηση μου από την ΚΕ και την αποχώρηση μου από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Φεύγοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους και όλες τους συντρόφους και τις συντρόφισσες για όσα ζήσαμε και είμαι σίγουρος πως με πολλούς και πολλές θα ξαναβρεθούμε σε κοινούς αγώνες.

Υ.Γ. Προφανώς η αποχώρηση μου δεν συνδέεται με την συμμετοχή μου σε κάποια άλλη οργάνωση ή κόμμα της Αριστεράς, όπως εδώ και καιρό γράφεται, αν και φυσικά θα παραμείνω πολιτικά ενεργός στην ριζοσπαστική αριστερά. Οι απαντήσεις είναι δύσκολες, οι ευθύνες πολλές και ο αναστοχασμός απαραίτητος», ανάρτησε ο Τ. Κορωνάκης.

Ίσως η αποχώρηση Κορωνάκη να είναι απλά ένα καθυστερημένο επεισόδιο της τελευταίας διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ. Ίσως όμως να είναι και ένδειξη μίας διαρκούς μιζέριας στα στελέχη του κυβερνητικού κόμματος που θα έχει συνέχεια. Πάντως την ίδια ημέρα παριατήθηκε και από την παράταξη της πλειοψηφίας στην Περιφέρεια Αττικής ο Μάκης Μαντάς.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό θα φανεί όσο θα εφαρμόζονται τα προαπαιτούμενα και το μεσοπρόθεσμο μέσα στους επόμενους τρεις μήνες.

Παλαιότερα άρθρα: