Αλέξης Παπαχελάς για τις αποκαλύψεις της Καθημερινής για το Μάτι: “Είναι κυνικά κτήνη”

Διαβάστε επίσης

Συγκλονισμένος ο Αλέξης Παπαπαχελάς από τις αποκαλύψεις της Καθημερινής της Κυριακής για την τραγωδία στο Μάτι και τις προσπάθειες των ανώτατων αξιωματικών της Πυροσβεστικής να θάψουν με απειλές το πόρισμα για τις ευθύνες, αφιέρωσε στο θέμα και το προσωπικό του άρθρο στην εφημερίδα.

Γράφει ο Αλέξης Παπαχελάς μεταξύ άλλων:

“Η υπόθεση Μάτι με συγκλόνισε προσωπικά. Κάποιοι θεώρησαν ότι η έρευνα στο ζήτημα αυτό είχε κομματική στόχευση. Δεν θα καταλάβουν ποτέ τι είναι δημοσιογραφία. ( Η αναφορά έχει να κάνει με το ρεπορτάζ του ίδιου του διευθυντή της εφημερίδας στον ΣΚΑΙ, λίγο πρίν από τις εκλογές, όταν με ηχητικά ντοκουμέντα αποκαλύφθηκε- πέραν πάσης αμφιβολίας- η ανικανότητα των υπευθύνων να χειριστούν την πυρκαγιά. Στο ρεπορτάζ με ηχητικά ντοκουμέντα από τις επικοινωνίες των πυροσβεστών αποκαλύφθηκε μεταξύ άλλων, ότι από πολύ νωρίς ήξεραν στην Πυροσβεστική για νεκρούς, αλλά και ότι οι υπουργοί έδιναν εντολές για το πού να κατευθυνθούν τα πυροσβεστικά. Ενα χάος που οδήγησε στην απόλυτη τραγωδία).

Και συνεχίζει ο Αλ. Παπαχελάς: Με συγκλόνισε γιατί από τη μία άκουγα απίστευτες προσωπικές ιστορίες από θύματα και ανθρώπους που έχασαν τα πάντα και τις οικογένειές τους. Και από την άλλη συνειδητοποιούσαν πως το ελληνικό κράτος λιώνει σε μια κρίση, ειδικά όταν αντί για επαγγελματίες έχεις σε κρίσιμες θέσεις κυνικά κτήνη. Συγνώμη για την έκφραση αλλά δεν υπάρχει άλλη έκφραση για να περιγράψεις τον κυνισμό, το αδίστακτο της συμπεριφοράς, την παλιανθρωπιά.

Τρομάζει και εξοργίζει το γεγονός ότι σε τέτοιους ανθρώπους ανέθεσαν Ελληνες πολιτικοί την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών. Ευτυχώς που υπάρχουν στη χώρα μας δικαστικοί λειτουργοί και κρατικοί υπάλληλοι που σέβονται τον όρκο τους και έψαξαν την αλήθεια. Τους ευχαριστούμε.”

Πηγή: thetoc.gr

Παλαιότερα άρθρα: