Άλλη μια σημαντική αλλαγή στο Facebook

c1e5fb0853169247c048f99dee6d1c3d_XL
Διαβάστε επίσης

To Facebook άλλαξε τη λειτουργία Trending του, που δείχνει στους χρήστες τα πιο πολυσυζητημένα θέματα της ημέρας, ώστε να γίνει πιο αυτοματοποιημένο και με ακόμα μικρότερη ανθρώπινη παρέμβαση, όπως ανακοίνωσε με blogpost της η εταιρεία την Παρασκευή.

Το update αυτό αποτελεί την πιο πρόσφατη προσπάθεια του Facebook μέσα στους τελευταίους μήνες να δείξει ότι διατηρεί την ουδετερότητα, καθώς αυξάνεται η ισχύς και η επιρροή του. Υπενθυμίζεται πως η συγκεκριμένη λειτουργία είχε δεχτεί κριτικές τον Μάιο, λόγω δημοσιευμάτων ότι «καταπνίγονταν» θέματα τα οποία θα ενδιέφεραν το πιο συντηρητικών αντιλήψεων κοινό, με αποτέλεσμα να ζητηθεί από Ρεπουμπλικάνους του Κογκρέσου μεγαλύτερη διαφάνεια. Ωστόσο, σε εσωτερική έρευνά του το Facebook ανακοίνωσε πως δεν είχαν βρεθεί ενδείξεις περί τέτοιων διακρίσεων και προκατάληψης.

Το Trending δείχνει στους χρήστες τα θέματα που συζητούνται περισσότερο με μικρές περιγραφές. Σε ό,τι αφορά στο θέμα της ανθρώπινης παρέμβασης, το Facebook ανακοίνωσε πως δεν θα βασίζεται πλέον σε editors που θα γράφουν περιγραφές, αλλά θα προβάλλεται απλά το θέμα και το πόσοι το συζητούν. Σύμφωνα με την εταιρεία, η σύνθεση της αρμόδιας ομάδας θα επικεντρώνεται πιο πολύ στις τεχνικές δεξιότητες, καθώς δεν θα χρειάζονται πια editors που θα γράφουν περιγραφές. Δεν έγινε γνωστό αν υπάρχουν απολύσεις.

Το Facebook επιμένει ότι αποτελεί μια ουδέτερη πλατφόρμα, αλλά η πολιτική επιρροή του έχει τεθεί στο μικροσκόπιο, καθώς η βάση χρηστών του αυξάνεται, με περίπου 1,7 δισ. χρήστες. Μελέτες έχουν δείξει ότι έχει τη δύναμη να επηρεάσει τη συμπεριφορά χρηστών, σε θέματα που μπορεί να κυμαίνονται από τη δωρεά οργάνων μέχρι τη συμμετοχή των ψηφοφόρων στην εκλογική διαδικασία.

Παλαιότερα άρθρα:

Μία απάντηση στο “Άλλη μια σημαντική αλλαγή στο Facebook”

  1. 503858 281494Beging with the entire wales effectively before just about any planking. Our own wales can easily compilation of calculated forums those thickness analysts could be the comparable to some of the shell planking along with more significant damage so that they project after dark planking. planking 500413

Σχολιάστε