Κορωνοϊός: 37 οι νεκροί στην Ελλάδα – 5 τις τελευταίες ώρες

Διαβάστε επίσης

Πέντε ακόμη άτομα έχασαν την ζωή τους από κορωνοϊό στην Ελλάδα, ανεβάζοντας τον συνολικό απολογισμό των θυμάτων στην χώρα μας στα 37, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα πέντε τελευταία θύματα είναι ένας 40χρονος και τέσσερις ηλικιωμένοι, που νοσηλεύονταν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Αλεξανδρούπολη.

Ο 40χρονος είχε σοβαρά υποκείμενα νοσήματα σύμφωνα με το κρατικό κανάλι και νοσηλευόταν στο Αττικό. Θύματα του ιού έπεσαν και ένας 62χρονος στο Σωτηρία με καρδιολογικά προβλήματα, ένας 64χρονος στο ΑΧΕΠΑ και ένας 71χρονος από την Ξάνθη στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης (και οι δύο με υποκείμενα νοσήματα), καθώς και μία 86χρονη στο Σισμανόγλειο.

Ο 71χρονος είναι ο τρίτος νεκρός από την ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης, μετά τον ηλικιωμένο άνδρα από τον Εχίνο και τον 46χρονο στρατιωτικό από το Κουτσό. Από την Τετάρτη, ο Εχίνος έχει τεθεί σε καθεστώς απόλυτης καραντίνας, ενώ σε καραντίνα έχουν τεθεί και φοιτητές που επέστρεψαν από την Τουρκία και φιλοξενούνται σε ξενοδοχείο της Ξάνθης.

Μέχρι χθες το απόγευμα, τα καταγεγραμμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα ήταν 1.061.

Σε πρωινή του συνέντευξη, ο υπουργός υγείας Βασίλης Κικίλιας τόνισε πως οι αρχές θα έχουν ξεκάθαρη εικόνα για την πορεία της πανδημίας στα μέσα Απριλίου, ενώ ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, προειδοποίησε ότι από τα μέσα και έως τα τέλη Απριλίου αναμένεται η κορύφωση στην χώρα μας.

«Να μην χαλαρώσει κανείς», σημείωσε ο κ. Κικίλιας λέγοντας ότι αυτή στάση συνιστά τον νέο πατριωτισμό.

Παλαιότερα άρθρα: