Άλλος για το διάστημα; – Ριάλιτι θέλει να στείλει εκεί τον νικητή

Διαβάστε επίσης

Η αμερικανική εταιρεία τηλεοπτικών παραγωγών, Space Hero, ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να στείλει τον νικητή τηλεοπτικού ριάλιτι σε ταξίδι 10 ημερών στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).

Η αποστολή έχει προγραμματιστεί για το 2023 και η Space Hero συνεργάζεται με την Axiom Space μια start up εταιρεία με έδρα το Χιούστον για την εκπαιδευση του πληρώματος και την οργάνωση της αποστολής καθώς ο νικητής του ριάλιτι θα λάβει πλήρη εκπαίδευση για το ταξίδι του στον ISS και πίσω στην Γη.

Όπως αναφέρει στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Space Hero και επικαλείται το CNBC: «Η παραγωγή θα ψάξει σε όλο τον κόσμο για έναν καθημερινό άνθρωπο με βαθιά αγάπη για την εξερεύνηση του διαστήματος. Η Space Hero θα προσφέρει την ευκαιρία σε οποιονδήποτε να γίνει ο πρώτος παγκοσμίως διαστημικός εξερευνητής που θα συμμετάσχει σε μια αποστολή στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό».

Παρότι στην ανακακοίνωση αναφέρονταν ότι ο νικητής θα πετούσε με το διαστημικό όχημα SpaceX Crew Dragon, η συνεργασζόμενη Axiom δήλωσε στο CNBC ότι ο πάροχος εκτόξευσης δεν έχει ακόμη καθοριστεί.

Η παραγωγή της Space Hero δεν είναι η πρώτη στο Χόλιγουντ αλλά ούτε και η πρώτη ιδιωτική τουριστική εκτόξευση που έχει προγραμματίσει η Axiom. Η NASA επιβεβαίωσε τον Μάιο ότι συνεργάζεται με τον σταρ του Χόλιγουντ Τομ Κρούζ για την κινηματογράφηση μιας ταινίας στον διαστημικό σταθμό και η Axiom ανακοίνωσε τον Μάρτιο τη συμφωνία της με την SpaceX για την 10ημερη αποστολή τριών διαστημικών τουριστών στον ISS το δεύτερο μισό του 2021.

Ούτε η NASA, αλλά ούτε οι εταιρείες Axiom, SpaceX και Space Hero έχουν αποκαλύψει το κόστος της εκτόξευσης ενός ιδιώτη στον ISS. Όπως εκτιμά το CNBC επικαλούμενο τα πρόσφατα συμβόλαια της NASA με SpaceX για την αποστολή αστροναυτών στον ΙSS (που υπολογίζονται στα 55 εκατ. δολάρια ανά αστροναύτη) το κόστος θα ξεπερνά τα 50 εκατ. δολάρια ανά άτομο.

Εκτός από τo κόστος εκτόξευσης, μια αποστολή 10 ημερών θα κοστίσει 350.000 δολάρια ανά άτομο στην NASA και σύμφωνα με τον …τιμοκατάλογο που είχε δημοσιοποίησει πέρυσι, η NASA θα χρέωνε 35.000 δολάρια ανά διανυκτέρευση ανά άτομο, ως αποζημίωση για τις υπηρεσίες που θα παρέχει για την επιβίβαση ενός τουρίστα στο ISS.

Παλαιότερα άρθρα: