Αμύθητος θησαυρός σε καθεδρικό ναό στην Πολωνία [εικόνα]

Widok_z_mostu_Sulimy-Kamińskiego_w_Bydg_zmierzch_panorama1
Διαβάστε επίσης

Ένας αμύθητος θησαυρός που βρισκόταν εδώ και αιώνες στον καθεδρικό ναό της πόλης Μπίντγκοστ (Bydgoszcz) στη Βόρεια Πολωνία αποκαλύφθηκε δέκα πόντους κάτω από το πάτωμα του ναού, κατά την διάρκεια αρχαιολογικών ανασκαφών ρουτίνας ενόψει εργασιών ανακαίνισης του ναού.

Bdg_Katedra_13_07-2013

Συνολικά εντοπίστηκαν 480 χρυσά νομίσματα και άλλα 200 αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένων κοσμημάτων. Τα περισσότερα από τα νομίσματα χρονολογούνται στο 1640 με το παλαιότερο να είναι ένα χρυσό δουκάτο από την περίοδο της βασιλείας του Σιγισμούνδου Β’ Αυγούστου από το πρώτο μισό του 16ου αιώνα. Μερικά από τα νομίσματα προέρχονται από την Αυστρία και την Τουρκία.

Άλλα αντικείμενα, όπως δαχτυλίδια και περιδέραια εκτιμάται ότι χρονολογούνται επίσης από τον 16ο και 17ο αιώνα. «Αναμφισβήτητα πρόκειται για τον μεγαλύτερο σε όγκο αλλά και αξία θησαυρό που έχει βρεθεί στο Μπίντγκοστ. Υποθέτουμε ότι είχε κρυφτεί εκεί κατά την περίοδο της σουηδικής εισβολής. Το Μπίντγκοστ είχε τότε καταληφθεί τρεις φορές από τους Σουηδούς», εξηγεί ένας αρχαιολόγος.

Όλα τα ευρήματα θα αποδοθούν στο Μουσείο του Μπιντγκοστ.

Παλαιότερα άρθρα:

Σχολιάστε