Αναβάλλεται για το απόγευμα η διαπραγμάτευση, τί λέει η Λαγκάρντ;

Διαβάστε επίσης

Νέα αναβολή δόθηκε στο καθορισμένο ραντεβού μεταξύ θεσμών και ελληνικής κυβέρνησης για την διαπραγμάτευση, το οποίο μετατέθηκε για τις 6 το απόγευμα σήμερα, ενώ η αρχική συνάντηση είχε οριστεί για τις 3 το απόγευμα.

Τα δύο μέρη χωρίζει μεγάλη απόσταση στο ασφαλιστικό, ενώ συγκλήσεις υπάρχουν στο δημοσιονομικό και στα κόκκινα δάνεια, χωρίς όμως να διαφαίνεται η κατάληξη σε συμφωνία. Στόχος της ελληνικής πλευράς, πάντως, είναι να υπάρξει συμφωνία μέχρι σήμερα το βράδυ.

Εν όψει του πιθανού κλεισίματος της διαπραγμάτευσης, η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ σε συνέντευξή της στο Bloomberg δηλώνει ότι “η Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχίσει να ακολουθεί κατά πόδας και να περιμένει ότι τα πράγματα θα φτιάξουν. Οι Ελληνες ηγέτες θα χρειαστεί να αναλάβουν περισσότερες ευθύνες ως προς το να αποκατασταθεί η χώρα.”

Η κυρία Λαγκάρντ ερωτάται, επίσης, αν περιμένει η Ελλάδα να μείνει στην ΕΕ και απαντά “η Ελλάδα δεν θα πρέπει να θεωρείται ξεγραμμένη, αφού οι παρούσες συνθήκες με την μετανάστευση και τους πρόσφυγες θα ενισχύσουν τον σημαντικό ρόλο που η Ελλάδα διαδραματίζει στην ΕΕ.

Παλαιότερα άρθρα: