Ανακαλούνται 555 οχήματα Toyota Yaris στην ελληνική αγορά

Διαβάστε επίσης

H εταιρεία Toyota Ελλάς A.B.E.E., σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας, προχωρά στην ανάκληση 555 οχημάτων Toyota Yaris, με ημερομηνίες παραγωγής από τις 13 Ιανουαρίου 2015 έως τις 27 Φεβρουαρίου 2015.

Η ανάκληση γίνεται επειδή απαιτείται προληπτική αντικατάσταση των βάσεων στήριξης της μπροστινής ανάρτησης.

Τα συγκεκριμένα οχήματα είναι εφοδιασμένα στους εμπρός τροχούς με αμορτισέρ-γόνατα τα οποία είναι στηριγμένα στο αμάξωμα μέσω βάσεων με ρουλεμάν γονάτου και συγκροτημάτων στήριξης της εμπρόσθιας ανάρτησης.

Σε περίπτωση εφαρμογής υψηλού φορτίου στο γόνατο, για παράδειγμα κατά τη διέλευση από κάποιο μεγάλο σαμαράκι του δρόμου, υπάρχει το ενδεχόμενο πρόκλησης δυσλειτουργίας στο εξάρτημα της βάσης στήριξης με ρουλεμάν.

Εάν αυτό συμβεί, ο οδηγός ίσως παρατηρήσει ένα μη φυσιολογικό θόρυβο κατά την οδήγηση σε ανώμαλο οδόστρωμα ή κατά την περιστροφή του τιμονιού.

Εάν το όχημα εξακολουθεί να χρησιμοποιείται, υπάρχει ενδεχόμενο αποκόλλησης του άνω μέρους του αμορτισέρ, με αποτέλεσμα την απώλεια σταθερότητας του οχήματος, το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει σε πιθανό ατύχημα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Οι ιδιοκτήτες των προς ανάκληση αυτοκινήτων θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω επιστολής, προκειμένου να προσέλθουν στο δίκτυο εξουσιοδοτημένων επισκευαστών αυτοκινήτων Toyota σε όλη την Ελλάδα, ώστε να γίνει η σχετική αντικατάσταση των βάσεων στήριξης εμπρόσθιας ανάρτησης, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Οι καταναλωτές που επιθυμούν περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις μπορούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την ΤΟΥΟΤΑ Ελλάς – Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών στο τηλέφωνο 210 2808222 (από 09.00 πμ. έως 05:00 μμ).

Παλαιότερα άρθρα: