Ανακαλούνται 730 υβριδικά Τοyota Auris λόγω προβλήματος στο λογισμικό

7A72FD6C4BAA9D8C2F338E0377EEE2F4
Διαβάστε επίσης

Στη διενέργεια προληπτικού ελέγχου υβριδικών Toyota Auris προχωρά η εταιρεία Toyota Ελλάς A.B.E.E., σε συνεργασία με το Τμήμα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της ∆ιεύθυνσης Πολιτικής Ποιότητας.

Ο προληπτικός έλεγχος αφορά 730 οχήματα με ημερομηνία παραγωγής από 26 Μαΐου 2010 έως 10 Νοεμβρίου 2014.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η ανάκληση πραγματοποιείται λόγω ενδεχόμενης δυσλειτουργίας στο συγκρότημα του αναστροφέα το οποίο αποτελεί μέρος του υβριδικού συστήματος των εμπλεκόμενων οχημάτων.

Μέσα στο συγκρότημα του αναστροφέα υπάρχει μία Έξυπνη Μονάδα Ισχύος (Intelligent Power Module, IPM), η οποία περιλαμβάνει ένα πίνακα ελέγχου εξοπλισμένο με τρανζίστορ γνωστά και ως ∆ιπολικά Τρανζίστορ Μονωμένης Πύλης (Insulated-Gate Bipolar Transistors, IGBTs).

Λόγω συγκεκριμένων χαρακτηριστικών του λογισμικού, που χρησιμοποιείται για τον έλεγχο του ενισχυτή τάσης στο IPM, μπορεί να αναπτυχθεί υψηλότερο θερμικό φορτίο σε ορισμένα IGBT στον ενισχυτή τάσης, ο οποίος χρησιμοποιείται κατά την οδήγηση με μεγάλα φορτία, όπως η επιτάχυνση σε αυτοκινητόδρομο.

Εάν αυτό συμβεί, τα IGBT μπορεί να παραμορφωθούν και, εν τέλει, να υποστούν ζημιά, προκαλώντας την ενεργοποίηση διάφορων προειδοποιητικών ενδείξεων στον πίνακα οργάνων. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, το αυτοκίνητο θα μπει σε «Λειτουργία Ασφαλείας», με μειωμένη απόδοση κινητήρα, κατά την οποία η οδήγηση είναι ακόμη δυνατή για μια συγκεκριμένη απόσταση.

Σε μεμονωμένες περιπτώσεις, θα μπορούσε να προκληθεί επανεκκίνηση της ηλεκτρονικής μονάδας ελέγχου του κινητήρα/γεννήτριας, έχοντας ως συνέπεια την απενεργοποίηση του υβριδικού συστήματος και την ακινητοποίηση του αυτοκινήτου, κάτι που θα μπορούσε να αυξήσει τις πιθανότητες ατυχήματος.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με τα ανωτέρω θέματα.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων, θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω επιστολής, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών αυτοκινήτων Toyota σε όλη την Ελλάδα, για να γίνει έλεγχος και επαναπρογραμματισμός της Μονάδας Ελέγχου Ηλεκτροκινητήρα/Γεννήτριας και της Μονάδας ∆ιαχείρισης Ισχύος χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Οι καταναλωτές που επιθυμούν περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις μπορούν ναm επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την Τoyota Ελλάς – Τμήμα εξυπηρέτησης πελατών στο τηλέφωνο 210 2808222 (ώρες λειτουργίας από 09.00πμ έως 05:00μμ).

Παλαιότερα άρθρα:

Μία απάντηση στο “Ανακαλούνται 730 υβριδικά Τοyota Auris λόγω προβλήματος στο λογισμικό”

Σχολιάστε