Ανακαλύφθηκε σπάνια Βίβλος με ορθογραφικό λάθος που αξίζει 250.000 λίρες

Διαβάστε επίσης

Όταν οι δύο εφημέριοι της εκκλησίας St Mary στο Λάνκασαϊρ της Μεγάλης Βρετανίας ανακάλυψαν μία σκονισμένη Βίβλο σε ένα ξεχασμένο ντουλάπι στο πίσω μέρος του ναού, σίγουρα δεν περίμεναν ότι η ανακάλυψή τους θα άξιζε μία μικρή περιουσία.

Ένα ορθογραφικό λάθος 400 ετών καθιστά το συγκεκριμένο αντίτυπο εξαιρετικά σπάνιο. Πρόκειται για μία από τις λιγοστές Βίβλους που τυπώθηκαν με εντολή του Βασιλιά Ιακώβου το 1611 και περιέχουν ένα λάθος που τις ξεχωρίζει ως γνήσιες: Συγκεκριμένα, στο Βιβλίο της Ρουθ, μία πρόταση που θα έπρεπε να λέει «Αυτός πήγε στην πόλη» γράφει σε αυτούς τους τόμους «Αυτή πήγε στην πόλη».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, αυτά τα σπάνια αντίτυπα της Βίβλου είναι γνωστά ως «Great She Bibles» – αφού γράφουν she αντί για he στην προαναφερόμενη πρόταση – και η αξία τους μπορεί να φτάσει μέχρι και τις 250.000 λίρες.

«Ήταν πραγματικά συναρπαστικό που το ανακαλύψαμε. Μοιάζει σαν κάτι που έχει βγει από μια ταινία του Χάρι Πότερ», δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα ο Alexander Baker, ένας από τους πάστορες που βγήκαν το βιβλίο.

Παλαιότερα άρθρα: