Ανακοινώνεται απαγόρευση κυκλοφορίας – Με Sms η έξοδος από το σπίτι

Διαβάστε επίσης

Την απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών λόγω κορωνοϊού αναμένεται να επιβάλει η κυβέρνηση ως ένα ύστατο μέτρο για να σταματήσει η εξάπλωση του επικίνδυνου ιού και να μπει «φρένο» στις άσκοπες μετακινήσεις από τους «απείθαρχους» του κορωνοϊού. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα μέτρο θα το ανακοινώσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τηλεοπτικό του διάγγελμα εντός της ημέρας.

Στόχος είναι να σταματήσουν οι άσκοπες μετακινήσεις που διαπιστώθηκαν από την Παρασκευή, ενώ θα επιτρέπονται μόνο αυτές προς εργασία, σούπερ μάρκετ και φαρμακεία.
Όπως έγινε γνωστό, στις 19.00 το απόγευμα οι υπουργοί Νίκος Χαρδαλιάς, Κυριάκος Πιερρακάκης και Βασίλης Κοντοζαμάνης θα εξειδικεύσουν τα μέτρα πλήρους περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών, όπως τη λειτουργία των τραπεζών με προσωπικό ασφαλείας. Αναμένεται, επίσης, να ανακοινώσουν ότι οι πολίτες θα μπορούν με μηνύματα SMS , προς συγκεκριμένο αριθμό, να δηλώνουν -μέσω μίας ειδικής φόρμας- για το πού θα κατευθύνονται.

Οι ανακοινώσεις με τα εξειδικευμένα μέτρα θα γίνουν στο Χαλάνδρι, όπου βρίσκεται ο Εθνικός Μηχανισμός Διαχείρισης Κρίσεων από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, έπειτα από απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Πρόκειται για το σχέδιο «Άρτεμις» με στόχο την αντιμετώπιση του κορωνοϊού στη χώρα μας που εισέρχεται σε νέα φάση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σύστημα υποβολής SMS με συγκεκριμένες επιλογές (σ.σ. εργασία, σούπερ μάρκετ, φαρμακείο κ.λπ.) έχει επεξεργαστεί με μυστικότητα το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και ο υπουργός Κυριάκος Πιερρακάκης.

Κάθε σκοπός μετακίνησης θα έχει έναν κωδικό και θα πληκτρολογείται. Στόχος της κυβέρνησης είναι με αυτόν τον τρόπο να σταματήσουν οι αναιτιολόγητες μετακινήσεις κι έξοδοι πολιτών που είχαν υπάρξει τις τελευταίες ημέρες.

Παλαιότερα άρθρα: