Αναμένοντας Τούρκους και Τοκογλύφους

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Τον Σεπτέμβριο αρθρογραφήσαμε με τον τίτλο ¨ Τούρκοι και Τοκογλύφοι προθερμαίνονται¨. Σήμερα ο Νοέμβριος βρίσκει τον Έλληνα μέσα στα ¨χαρακώματα¨ της ζωής απέναντι σε αυτούς που θέλουν να του την στερήσουν.

Τι αφουγκράζονται λοιπόν οι Έλληνες μέσα στα χαρακώματα;

Α. ¨ Τα πράγματα έχουν πάρει τον δρόμο τους. Η Ευρώπη έχει αποφασίσει να μην αφήσει άλλα περιθώρια υπεκφυγών στην Αθήνα και απαιτεί να εκπληρώσει η χώρα τις υποχρεώσεις της. Το ωραίο παραμύθι της σωτηρίας λαμβάνει τέλος. Οι οπαδοί του κρατισμού είναι αποφασισμένοι να παίξουν το τελευταίο τους χαρτί, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει την έξοδο της χώρας από την ΕΕ. Θα πουν όχι σε όλα! Κακά τα ψέματα, το grexit είναι κάθε μέρα όλο και πιο κοντά…¨

¨ Η χώρα βρίσκεται με το ένα πόδι έξω από την ΕΕ. Έτσι ή αλλιώς! Εκτός κι αν βρεθεί κάποιος που θα αποφασίσει να γυρίσει εντελώς το τιμόνι του καραβιού για να αποφύγει αυτό την σύγκρουση με το παγόβουνο. Κάποιος που θα κερδίσει την εμπιστοσύνη του πληρώματος, επενδύοντας στην μόνη συνταγή που δεν έχουμε μέχρι τώρα δοκιμάσει: Λιγότερο κράτος, λιγότερους φόρους, εμπιστοσύνη στην δημιουργική δύναμη του Έλληνα.¨ Θανάσης Μαυρίδης , kourdistoportocali

Β. ¨Έντονο προβληματισμό για τον πολιτικό κίνδυνο που ελλοχεύει στην Ελλάδα εκφράζει η διεθνούς κύρους επενδυτική εταιρεία Calamos Investments, με έδρα το Naperville στο Illiinois των ΗΠΑ και συνολικά υπό διαχείριση assets ύψους 27,8 δισ. δολαρίων.

“Οι συνεχιζόμενες πολιτικές στην Ελλάδα συνιστούν μια πραγματικά αρνητική σκιά στην Ευρωζώνη”, υποστηρίζουν οι αναλυτές της Calamos.

http://www.bankingnews.gr/ 07/11/2014

Τι άλλο ακούνε οι κατατρεγμένοι των Βαλκανίων και αναρωτιούνται πως βρέθηκαν ¨επιστρατευμένοι¨ στης ζωής τα χαρακώματα;

Η συνάντηση Αντώνη Σαμαρά και Αχμέτ Νταβούτογλου στο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας με την Τουρκία στην Αθήνα, 5-6 Δεκεμβρίου, ελήφθη έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Τούρκο ομόλογό του, αφού όμως προηγήθηκε συνεννόηση μεταξύ Αθήνας και Λευκωσίας.
Αυτό δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη σημερινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής.

Στόχος της απόφασης της Αθήνας να έλθει και να συμμετάσχει στο Συμβούλιο Συνεργασίας στην Αθήνα ο κ. Νταβούτογλου, είπε ο κ. Βενιζέλος, είναι να μην “διαταραχθεί” το χρονοδιάγραμμα των θεσμοθετημένων επαφών με την Άγκυρα, καθώς η διατήρηση των διαύλων επικοινωνίας που είναι, όπως τόνισε, «προς το συμφέρον και της Ελλάδας και της Κύπρου». Είναι μία απόφαση, συμπλήρωσε, που πάρθηκε «έπειτα από πολλή σκέψη». http://www.sigmalive.com/news/politics/
Άντε λοιπόν και συναντιούνται οι πρωθυπουργοί στις αρχές Δεκεμβρίου.

Αν όμως νωρίτερα ο Τούρκος κατά την προσφιλή τακτική του βλ Κύπρο στείλει κάποιο από τα ερευνητικά σκάφη του συνοδεία πολεμικών πλοίων στο Νότιο Αιγαίο ( Καστελόριζο) ή ταυτόχρονα και στο Βόρειο Αιγαίο για ¨σεισμίκ έρευνες¨. Τότε τι γίνεται;

Θα διακόψουμε τις προγραμματισμένες συνομιλίες στο ανώτατο επίπεδο;

Ποιος μπορεί να έχει εμπιστοσύνη του Τούρκο μέσα στις επόμενες ημέρες την στιγμή μάλιστα που υλοποιείται άτυπα ¨ ενιαίο αμυντικό δόγμα Ελλάδος –Κύπρου-Ισραήλ¨ και δρομολογείται μάλιστα με συνάντηση λίγες μέρες πριν το ραντεβού με τον Αχμέτ.

Φυσικά ο Τούρκος θα το ¨παίξει τρελός¨ και θα επικαλεσθεί τα δήθεν κυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκίας στο Αιγαίο:
Ο τούρκος γνωρίζει ότι η στρατηγική συγκυρία είναι με το ¨μέρος¨ του.

Και το έχει τονίσει επανειλημμένως ότι η συγκυρία αυτή είναι η οικονομική καχεξία της Ελλάδος και του Έλληνα που τον έχουν ¨γονατίσει¨ από τα δυσβάστακτα βάρη.
Είναι άραγε ο Έλληνας μέσα στα χαρακώματα της ζωής ή τον βάλανε εξ επίτηδες μέσα σε Συμπληγάδες –Μυλόπετρες Τούρκοι και Τοκογλύφοι;

Και τώρα εδώ που φτάσαμε μια κρίσιμη ερώτηση προς το εγχώριο πολιτικό δυναμικό.

Για να ικανοποιηθεί ο Τούρκος πρέπει ¨νόμιμα¨ να σουλατσάρει μέχρι τον 25ο μεσημβρινό . Αυτό το δείχνει καθημερινά όταν τον υπερβαίνει και στέλνει φρεγάτες μέχρι τα Στενά του Καφηρέα.

Φυσικά με αυτό το πλευρό να κοιμάται ο τούρκος πασάς. Τέτοια σενάρια είναι αποδυναμωμένα στο να πραγματοποιηθούν.
Αλλά και κάποιοι που ονειρευόταν την Φιλανδοποίηση της χώρας στην ιδιοφυία των ¨μηδενικών προβλημάτων¨ του στρατηγικού βάθους του στυλ Αχμέτ και Ερντογάν η σημερινή πραγματικότητα τους προσγειώνει στα αγκάθια της τούρκικης πονηριάς.

Αν η Ελληνική Διπλωματία εξαντλήσει όλα τα όπλα της και δεν ικανοποιηθεί ως ανωτέρω ο Τούρκος , τότε το σενάριο ¨θερμού επεισοδίου¨, ¨εμπλοκής δυνάμεων¨ ίσως και σύγκρουσης ισχυροποιείται και μάλιστα βάσει των καθημερινών προκλήσεων που δεχόμαστε σαν χώρα.

Ο Τούρκος παζαρεύει με δυνατούς , όταν κάποιον τον θεωρεί αδύνατο τον τσαλαπατάει βλ. Συρία.
Στο χρονικό αυτό διάστημα μέχρι τον Δεκέμβριο τι πληροφόρηση από τους τοκογλύφους θα έχει ο Τούρκος για την οικονομική εξέλιξη της χώρας;

Λοιπόν κ. πολιτικοί σκεφτείτε να χρειαστεί να καλέσετε τον Έλληνα μάχιμο – Έφεδρο στα όπλα για την προάσπιση της φιλτάτης Πατρίδας και αυτός να αφήσει πίσω του οικογένεια που πεινάει από τις δίχως σπλάγχνα οικτιρμών μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόσατε;

Τι θα κάνει κ . Πολιτικοί ο Έλληνας Επίστρατος;
Στο ένα χέρι θα κρατάει το όπλο και στο άλλο τις δόσεις από τα δυσβάστακτα χρέη των κλεμμένων της μεταπολίτευσης;
Αυτό θα έπρεπε να το αντιληφτείτε όταν ψηφίζατε ΝΑΙ σε όλα, την στιγμή μάλιστα που έπρεπε να γνωρίζεται ποίον γείτονα έχετε δίπλα σας.

Τώρα ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ.

Ορίστε τι θα έχουμε από εδώ και πέρα στο Αιγαίο μέχρι την συνάντηση του Δεκεμβρίου

¨Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες η άσκηση «Mavi Balina», δηλαδή, «Γαλάζια Φάλαινα», με 3 φρεγάτες, 2 κορβέτες, 4 υποβρύχια, 3 καινούργια υπερσύχρονα πλοία καταδίωξης, 2 ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα του Ναυτικού, 1 πλοίο λογιστικής υποστήριξης, 2 πλοία του αρχηγείου της Τουρκικής Ακτοφυλακής και 3 ΑΦΝΣ τα οποία κινούνται αυτή την στιγμή μεταξύ Καστελόριζου και Κύπρου κι έχουν “περισφίξει” το σύμπλεγμα της Μεγίστης.¨

Αν η Πατρίδα όμως καλέσει τον Έλληνα θα παρουσιαστεί έστω και αν πεινάει. Αυτό θα είναι και η έκπληξη για τους Τούρκους και τους Τοκογλύφους ανθρωποκτόνους των λαών.

Παλαιότερα άρθρα: