Ανάστατος ο Ευρωπαϊκός και Γερμανικός τύπος με τις δηλώσεις Σόιμπλε

Διαβάστε επίσης

«Πέρασε μισός χρόνος και δεν έγινε τίποτα», αναφέρει τίτλος άρθρου στην Süddeutsche Zeitung, ενώ το πρωτοσέλιδο του Ευρωπαϊκού δημοσιογραφικού οργανισμού Euroactiv έχει τις δηλώσεις Σόιμπλε σε πρώτο πλάνο, στις οποίες ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, προειδοποιεί την Ελλάδα να μην θέτει υπό αμφισβήτηση τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πακέτο διάσωσης.

«Τα όσα είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν είναι προς όφελος των ελληνικών συμφερόντων», τόνισε ο Σόιμπλε, απαντώντας στην ελληνική κυβέρνηση ότι το ΔΝΤ δεν είναι απαραίτητο στο πρόγραμμα.

Η Suddeutsche Zeitung γράφει: «Η Ελλάδα καθυστερεί προφανώς τις συμφωνίες με τους δανειστές που αφορούν την ανεξάρτητη διοίκηση και ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Δεν έχει κανείς την εντύπωση ότι η Αθήνα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να παραχωρήσει κρατική περιουσία σε ανεξάρτητα χέρια, δήλωσε Ευρωπαίος αξιωματούχος στις Βρυξέλλες. Μισό χρόνο αργότερα δεν υπάρχει πρόοδος στην υλοποίηση του προγράμματος. Ορισμένες χώρες της Ευρωζώνης είναι στο μεταξύ οργισμένες διότι η Ελλάδα δεν έχει καταθέσει ούτε ένα εμπεριστατωμένο σχέδιο για τη σύσταση και διοίκηση ενός ειδικού ταμείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από διάφορες χώρες της Ευρωζώνης, η Κομισιόν προσπαθεί εδώ και εβδομάδες να επεξεργαστεί από κοινού με την Αθήνα ένα αποδεκτό σχέδιο για τη λειτουργία του ειδικού ταμείου. Μέχρι στιγμής όμως δεν κατέστη δυνατό.»

Παλαιότερα άρθρα: