Ανεβαίνουν οι τόνοι στη διαπραγμάτευση: Απαράδεκτες οι απαιτήσεις για την πρώτη κατοικία λέει ο Τσίπρας

Διαβάστε επίσης

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε «Απαράδεκτες» τις απαιτήσεις των δανειστών για άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας, την ώρα που ζητείται από την Ελλάδα να παρέχει στέγη στους πρόσφυγες, στη δηλώσεις του με τον πρόεδρο του ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς μετά το πέρας της συνάντησης των δύο στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Πρέπει να δούμε ζητήματα που, πέραν μιας οικονομικής βαρβαρότητας, εμπίπτουν και σε ένα σκέλος ηθικής: την ίδια στιγμή που οι νησιώτες μας ανοίγουν την αγκαλιά τους στα κύματα των προσφύγων, η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να αυξήσει τον ΦΠΑ στα νησιά», δήλωσε ο Τσίπρας και συμπλήρωσε «Την ίδια στιγμή που εμείς θα κάνουμε το καθήκον μας και θα δημιουργήσουμε τις καλύτερες προϋποθέσεις ώστε αυτοί οι άνθρωποι να έχουν στέγη – έστω και προσωρινή, η κυβέρνηση δέχεται πιέσεις, ακόμα και παράλογες απαιτήσεις σχετικά με την άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας».

Κάλεσε τον Μάρτιν Σουλτς να γίνουν οι προοδευτικές δυνάμεις ο μηχανοδηγός της Ευρώπης, ώστε να μην επικρατήσουν οι λογικές υπερσυντηρητικών δυνάμεων, που αξιοποιούν τα κοινά προβλήματα για να κρατήσουν την Ευρώπη πίσω.

Ο Μ. Σουλτς αρκέστηκε από την πλευρά του να πει ότι σημείωσε τα ζητήματα στα οποία αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, συμπεριλαμβανομένου του θέματος της πρώτης κατοικίας και της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά.

Παλαιότερα άρθρα: