Ανοίγει αύριο η Κύπρος με κατάργηση sms, εστίαση, γυμναστήρια, καταστήματα

Διαβάστε επίσης

Στην κανονικότητα επιστρέφει από αύριο η Κύπρος, καθώς σύμφωνα με την απόφαση που έχει ληφθεί καταργούνται στο εξής τα SMS μετακίνησης, επαναλειτουργεί η εστίαση στους εξωτερικούς χώρους, τα γυμναστήρια, τα κέντρα αισθητικής και τα καταστήματα λιανικού εμπορίου.

«Από αύριο η Κύπρος κάνει ένα βήμα για επιστροφή σε πιο φυσιολογικούς ρυθμούς κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας. Αυτό το βήμα είναι το αποτέλεσμα πολύμηνων θυσιών, για τις οποίες οφείλουμε ευγνωμοσύνη στον κάθε πολίτη χωριστά και σε όλους συλλογικά», αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο υπουργός Υγείας Κύπρου Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Στη δήλωση του, ο κ. Ιωάννου τονίζει ότι η μεγάλη προσπάθεια για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης βρίσκεται πλέον σε κομβικό σημείο, καθώς 15 μήνες μετά την εμφάνισή του, ο ιός απέδειξε ότι είναι τόσο απρόβλεπτος ώστε να μην τον περιφρονούμε, όμως δηλώνει πεπεισμένος ότι με την τήρηση απλών υγειονομικών μέτρων και με τον εμβολιασμό, η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί γρήγορα.

«Αυτά είναι τα δύο όπλα που διαθέτουμε και με αυτά θα πορευτούμε το επόμενο διάστημα, ώστε να δώσουμε ακόμη μια μάχη, ίσως την πιο καθοριστική. Με την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτόκολλων, τον έλεγχο του πληθυσμού και με την επιτάχυνση του εθνικού εμβολιαστικού προγράμματος, η Κύπρος επιχειρεί ένα σημαντικό βήμα για έξοδο από την αβεβαιότητα».

Βεβαίως, όπως παραδέχτηκε ο Κύπριος υπουργός, η επιδημιολογική εικόνα δεν είναι ακόμη ιδανική, αλλά είναι σαφώς βελτιωμένη και καλύτερα διαχειρίσιμη, σε βαθμό που να επιτρέπει στις αρχές να προχωρήσει σε δραστική μείωση των περιορισμών για την επαναλειτουργία της αγοράς, της οικονομίας και της κοινωνικής δραστηριότητας.

πηγή: ot.gr

Παλαιότερα άρθρα: