Ανοίγει τις πύλες του το πρώτο πρατήριο φυσικού αερίου στο Βόλο

Διαβάστε επίσης

Εντός των επόμενων ημερών θα είναι έτοιμο το πρώτο «πράσινο» πρατήριο στο Βόλο, το οποίο θα μπορεί να εφοδιάζει τα ΙΧ με φυσικό αέριο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Η Θεσσαλία», απομένει μόνον η διευθέτηση γραφειοκρατικών ζητημάτων, και ακολούθως θα είναι ανοικτό για τους Βολιώτες καταναλωτές.Το πρατήριο υγρών καυσίμων λειτουργεί ήδη εδώ και αρκετό καιρό, ενώ εντός των ημερών, ίσως και την εβδομάδα αυτή, να είναι διαθέσιμο και το φυσικό αέριο για αυτοκίνητα.

Σε επικοινωνία που είχε η τοπική εφημερίδα με τον κ. Στέφανο Οικονομίδη, αναπληρωτή Διευθυντή στρατηγικής και εταιρικής ανάπτυξης της ΔΕΠΑ, τόνισε ότι η διάθεση του φυσικού αερίου από το σταθμό ανεφοδιασμού στο Βόλο θα είναι γεγονός πιθανώς και μέχρι το τέλος της άλλης εβδομάδας. Ο ίδιος επεσήμανε τη σημασία που δίνουν πλέον οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες για τη χρήση του φυσικού αερίου από αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με τον κ. Οικονομίδη, πρόκειται για το καλύτερο καύσιμο για τα IX με το χρήστη να βλέπει τα οφέλη σύντομα, το οποίο επίσης είναι και φιλικό στο περιβάλλον. Παράλληλα, επισημαίνει ότι περιμένει μεγαλύτερη χρήση του φυσικού αερίου από αυτοκίνητα στο άμεσο μέλλον μετά το νομοσχέδιο για τη μετατροπή των οχημάτων με πετρέλαιο σε φυσικό αέριο.

Σημειώνεται ότι σε λειτουργία βρίσκονται ήδη 3 σταθμοί ανεφοδιασμού φυσικού αερίου στην Αττική (Ανθούσα, Κηφισιά, Νέα Φιλαδέλφεια), 1 σταθμός στη Θεσσαλονίκη (Πυλαία) και 1 στο Βόλο που είναι έτοιμος προς χρήση, ενώ ακόμη 1 είναι υπό κατασκευή στη Λάρισα.

TAGS

Παλαιότερα άρθρα: